14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiNetflix va taxa partajarea parolelor în 2023

Netflix va taxa partajarea parolelor în 2023

Netflix spune că intenționează să pună capăt partajării parolelor anul viitor, începând cu SUA. Iată cum va face acest lucru serviciul de streaming.

Au existat zvonuri persistente conform cărora Netflix ar intenționa să pună capăt complet partajării parolelor. Dar serviciul de streaming a părut până acum ezitant să facă mișcări la scară mai largă din cauza fricii de a-și îndepărta abonații, notează indianexpress.

Acest lucru se va schimba în 2023. Probabil constrâns de pierderile de abonați, Netflix a declarat acum că va pune capăt partajării parolelor anul viitor o dată pentru totdeauna, ceea ce înseamnă că oricine dorește să-și împărtășească parola pe Netflix cu altcineva va trebui să plătească pentru asta.

Compania spune că peste 100 de milioane de persoane Netflix consumă serviciul folosind parole împrumutate de la prieteni și familie. Acest aranjament va fi pus capăt începând cu 2023, compania cerându-le oamenilor să plătească pentru partajarea conturilor. Statele Unite ar putea fi folosite ca teren de testare pentru această decizie. Compania spune că schimbarea va începe să fie implementată în această țară la începutul anului viitor.

Netflix a început deja să testeze taxe suplimentare pentru partajarea parolelor în câteva țări din America Latină, percepând aproximativ 3 dolari în plus. Abonatul efectiv din aceste țări trebuie să furnizeze un cod de verificare oricărei persoane din afara gospodăriei care dorește să acceseze contul. Evident, codul nu este gratuit, iar Netflix trimite în mod repetat mesaje de solicitare a codului utilizatorului din afara gospodăriei.

O implementare similară ar putea fi observată în SUA în 2023, odată ce modificările vor fi aprobate. Netflix are în vedere să perceapă de la cei care împart contul o taxă care este doar puțin mai mică decât planul de 6,99 dolari cu suport publicitar. Astfel, aceștia vor trebui să își facă propriile abonamente în loc să solicite proprietarului real să plătească pentru ele. Pentru a se asigura că oamenii nu găsesc o modalitate de a ocoli regulile de partajare a parolei, Netflix va folosi adresele IP, ID-urile dispozitivelor și activitatea contului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Decretele semnate de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 30 aprilie 2024, următoarele decrete: Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 70/2023...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Guvernul a aprobat construcția stadioanelor „Gică Hagi” și „Nicolae Dobrin”! Cele două arene vor costa 175 de milioane de euro

Guvernul a aprobat, în ședința de marți, memorandumurile privind finanțarea noilor stadioane din Constanța și Pitești. Arena „Gică Hagi” din Constanța va avea 18.000...
Ultima oră
Pe aceeași temă