11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaZelenski ține un summit la Kiev privind securitatea alimentară

Zelenski ține un summit la Kiev privind securitatea alimentară

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a găzduit un summit internațional la Kiev care a avut ca principale teme securitatea alimentară și exporturile agricole. La întâlnire au participat mai mulți lideri europeni.

Alături de Zelernski s-au aflat prim-miniștrii Belgiei, Poloniei și Lituaniei și președintele Ungariei. Zelenski a deschis summitul și a inițiat mai multe discuții, alături de șeful său de cabinet și de prim-ministrul Ucrainei, potrivit jurnalul.ro.

Președintele francez, Emmanuel Macron, și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au ținut discursuri prin videoconferință.

VIDEO: Zelenski îi îndeamnă pe liderii mondiali să facă presiuni pentru pace acum

Marți, 15 noiembrie, președintele ucrainean a cerut G20 să susțină un plan pentru a pune capăt războiului din țara sa, afirmând că acum este momentul să facă presiuni pentru pace după înfrângerea Rusiei din orașul Kherson, din sudul țării.

În același timp, el a declarat că Ucraina nu va permite forțelor rusești să se regrupeze după retragerea lor din Kherson și a spus că vor mai fi lupte până când Ucraina va recăpăta controlul asupra întregului teritoriu ocupat.

Zelenski a făcut aceste remarci într-un discurs susținut la un summit al Grupului celor 20 (G20) din Indonezia, unde invazia Rusiei în Ucraina a fost un subiect cheie de discuție între liderii principalelor economii ale lumii.

Zelenski a declarat la summit că acum este momentul să oprească războiul Rusiei, conform unui plan pe care l-a propus „în mod corect și pe baza Cartei ONU și a dreptului internațional”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă