18 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSocialEducaศ›ie10 motive pentru a รฎnvฤƒศ›a limba englezฤƒ

10 motive pentru a รฎnvฤƒศ›a limba englezฤƒ

Limba englezฤƒ este una dintre cele mai vorbite limbi din รฎntreaga lume, fapt pentru care este esenศ›ialฤƒ cunoaศ™terea acesteia รฎn zilele noastre. A fost iniศ›ial limba oficialฤƒ a Angliei, iar apoi a devenit limba primarฤƒ sau secundarฤƒ a mai multor colonii. La momentul actual, engleza este principala modalitate de expresie a numeroase sfere culturale ศ™i de afaceri. Mai mult decรขt atรขt, regฤƒsim cuvinte englezeศ™ti รฎntr-o sumedenie de domenii care ne รฎnconjoarฤƒ, precum: muzicฤƒ, filme, jocuri video, social media, cฤƒrศ›i, reviste, semne etc. Tocmai de aceea, รฎn cele ce urmeazฤƒ รฎศ›i vom prezenta 10 motive pentru care este necesar sฤƒ รฎnveศ›i limba englezฤƒ.

  1. Este uศ™or de รฎnvฤƒศ›at

Comparรขnd engleza cu alte limbi strฤƒine, ea nu este greu de รฎnvฤƒศ›at, deoarece este foarte rฤƒspรขnditฤƒ ศ™i o regฤƒsim, aศ™a cum am menศ›ionat mai sus, รฎntr-o multitudine de cazuri. รŽnvฤƒศ›ฤƒm engleza auzind-o vorbitฤƒ รฎn filme, auzind-o cรขntatฤƒ, ori pur ศ™i simplu din videoclipuri de pe internet. Este suficient sฤƒ observฤƒm o expresie necunoscutฤƒ, astfel รฎncรขt sฤƒ o cฤƒutฤƒm online ศ™i sฤƒ-i aflฤƒm sensul.  

  • รŽศ›i dezvoltฤƒ memoria ศ™i intelectul

Niciodatฤƒ nu eศ™ti prea matur pentru a รฎnvฤƒศ›a ceva, chiar ศ™i o limbฤƒ strฤƒinฤƒ. Mintea umanฤƒ trebuie antrenatฤƒ constant, la orice vรขrstฤƒ, tocmai de aceea รฎnvฤƒศ›area englezei ar putea fi vฤƒzutฤƒ ca o provocare pentru cei ce vor sฤƒ รฎศ™i menศ›inฤƒ creierul activ รฎn permanenศ›ฤƒ.

  • Este limba a multor industrii

Fie cฤƒ  vorbim de mass-media, economie, turism sau tech, limba englezฤƒ este esenศ›ialฤƒ. Numeroase cursuri ศ™i materiale dedicate acestor domenii ศ™i nu numai se gฤƒsesc mai degrabฤƒ รฎn limba englezฤƒ, decรขt รฎn limba romรขnฤƒ; aศ™adar, dacฤƒ vrei sฤƒ te perfecศ›ionezi sau sฤƒ te documentezi รฎntr-un anumit domeniu, trebuie sฤƒ fii pregฤƒtit sฤƒ รฎnศ›elegi noศ›iuni ศ™i expresii specifice respectivei materii รฎn limba englezฤƒ.

  • Te ajutฤƒ cรขnd cฤƒlฤƒtoreศ™ti รฎn strฤƒinฤƒtate

Indiferent de ศ›ara pe care alegi sฤƒ o vizitezi, รฎn Europa sau รฎn afara ei, vei regฤƒsi limba englezฤƒ la tot pasul: pe afiศ™e, รฎn magazine, รฎn muzee, รฎn parcuri etc. Poate nu ca prima limbฤƒ, dar a doua sau a treia. Cu siguranศ›ฤƒ, cunoaศ™terea limbii engleze te va ajuta pentru a รฎnศ›elege atรขt mesajele obiectivelor turistice, cรขt ศ™i รฎn comunicarea cu cei din jur.

  • Te poate ajuta รฎn cฤƒutarea unui loc de muncฤƒ mai bun

Deoarece limba englezฤƒ este cheia industriilor mai sus menศ›ionate ศ™i nu numai, foarte mulศ›i recrutori cer cunoaศ™terea acesteia la un nivel mediu sau avansat, drept un criteriu de angajare.

  • Te ajutฤƒ sฤƒ formezi diverse relaศ›ii cu oameni de alte naศ›ionalitฤƒศ›i

Trฤƒind รฎn era internetului ศ™i a vitezei, cunoscรขnd limba englezฤƒ te poศ›i conecta cu oameni de pe รฎntreg globul pฤƒmรขntesc. Fie cฤƒ vorbim de mediul de business sau doar social, limba englezฤƒ ne ajutฤƒ sฤƒ ne creฤƒm relaศ›ii, prietenii, dar ศ™i sฤƒ cunoaศ™tem diverse culturi.

  • Limba romรขnฤƒ preia cuvinte din englezฤƒ ศ™i le introduce รฎn limbajul cotidian

Poate fฤƒrฤƒ sฤƒ ne dฤƒm seama, preluฤƒm cuvinte englezeศ™ti รฎn limbajul nostru de zi cu zi. โ€žSfรขrศ™itul de sฤƒptฤƒmรขnฤƒโ€ a devenit โ€žweekendโ€, โ€žcerinศ›ฤƒโ€/โ€žsarcinฤƒโ€ a devenit โ€žtaskโ€, iar โ€žloc de muncฤƒโ€ a devenit โ€žjobโ€. Este important sฤƒ cunoaศ™tem aceste modificฤƒri ศ™i sฤƒ ne conformฤƒm cu ele.  

  • Limba englezฤƒ este limba oficialฤƒ รฎn 53 de ศ›ฤƒri.

La momentul actual, existฤƒ 400 de milioane de vorbitori ai limbii engleze. Dacฤƒ am analiza situaศ›ia ศ›ฤƒrilor de pe รฎntreg Globul pฤƒmรขntesc, am putea observa cฤƒ engleza este vorbitฤƒ, ca limbฤƒ oficialฤƒ, รฎn aproximativ un sfert din ศ›ฤƒrile lumii. Astfel cฤƒ, pe lรขngฤƒ SUA, Marea Britanie, Irlanda, Australia, Canada, Noua Zeelandฤƒ, se vorbeศ™te รฎn englezฤƒ ศ™i รฎn Bahamas, Belize, Bermude sau Gibraltar.

  • Te ajutฤƒ sฤƒ te exprimi mai precis.

Multe persoane preferฤƒ sฤƒ foloseascฤƒ anumiศ›i termeni รฎn englezฤƒ pentru a gฤƒsi cu adevฤƒrat precizia acestora. De exemplu, vom spune despre o analizฤƒ cฤƒ este โ€žaccurateโ€, cu sensul de corectฤƒ, exactฤƒ; ori, cuvรขntul โ€žmeetingโ€ va avea mai multฤƒ putere รฎn faศ›a clasicei โ€žศ™edinศ›eโ€.

  1. Limba englezฤƒ este totodatฤƒ limba internetului.

Limba englezฤƒ ne ajutฤƒ รฎntotdeauna atunci cรขnd e vorba de internet: sฤƒ cฤƒutฤƒm ceva, sฤƒ redactฤƒm, ori sฤƒ setฤƒm. Majoritatea rezultatelor de pe internet se gฤƒsesc รฎn limba englezฤƒ. Fie cฤƒ vorbim de o conferinศ›ฤƒ, o melodie, un film โ€“ toate acestea le vom cฤƒuta รฎn englezฤƒ mai degrabฤƒ, decรขt รฎn limba romรขnฤƒ.

Aศ™adar, nu este greu de รฎnvฤƒศ›at limba englezฤƒ – ai nevoie de puศ›inฤƒ ambiศ›ie, rฤƒbdare, perseverenศ›ฤƒ, dar ศ™i de un รฎndrumฤƒtor. Acesta poate fi un profesor acreditat, care ศ™tie cum se predฤƒ materia รฎntr-un mod atractiv, iar dacฤƒ ศ›i-e greu sฤƒ te deplasezi cฤƒtre o ศ™coalฤƒ, poศ›i apela cu รฎncredere la un curs online Burlington English. Aflฤƒ care este nivelul tฤƒu de englezฤƒ actual ศ™i รฎncepe sฤƒ รฎl perfecศ›ionezi chiar astฤƒzi.

Cele mai citite

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ