15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportFotbalAlexia Putellas, câștigătoarea Balonului de Aur feminin

Alexia Putellas, câștigătoarea Balonului de Aur feminin

Căpitanul echipei feminine FC Barcelona, Alexia Putellas, este marea câștigătoare a Balonului de Aur 2022, la fotbal feminin.

Mijlocașul, în vârstă de 28 de ani, care a câștigat premiul anul trecut, a suferit o accidentare la ligamentele încrucișate anterioare în vară și a ratat campania Spaniei la Euro 2022.

Înainte de accidentare, Putellas a fost cea mai bună marcatoare din Liga Campionilor pentru Barca în sezonul trecut, cu 11 goluri în 10 meciuri.

Atacantul lui Arsenal, Beth Mead, s-a clasat pe locul al doilea, iar atacantul lui Chelsea, Sam Kerr, pe locul al treilea.

„Sunt foarte fericită să mă întorc aici. Adevărul este că, acum un an, mi-am propus să devin și mai bună.

Fără echipa mea, nu aș fi putut reuși asta. Așa că le mulțumesc colegelor prezente în sală, antrenorilor, staff-ului tehnic. Toți muncesc din greu în fiecare zi.

Mulțumesc clubului și președintelui, este un privilegiu să pot juca la Barcelona, Camp Nou mi-a arătat întotdeauna toată afecțiunea”, a declarat Putellas. 

Urmărește România Liberăpe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Debut amânat! N’Jie și Boupendza vor juca primul meci pentru Rapid abia în octombrie

Fanii Rapidului vor trebui să aștepte până în luna octombrie pentru a-i vedea la lucru pe noile vedete ale echipei, Clinton N'Jie și Aaron...

Armata libaneză își detonează controlat mai multe aparate de comunicații

Armata libaneză a anunţat joi că îşi detonează controlat o serie de aparate de comunicaţii "suspecte", după sabotajul atribuit Israelului în care mii de...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă