20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalCel mai înalt munte din Indochina tocmai a devenit ceva mai înalt

Cel mai înalt munte din Indochina tocmai a devenit ceva mai înalt

Phan Duc Hieu, directorul Departamentului de Cercetare, Mapare și Informații Geografice, a declarat reporterilor că muntele a fost măsurat ultima dată în 1909 de autoritățile coloniale franceze, folosind metoda barometrică de plasare a manometrelor atmosferice la vârf și la baza muntelui calcula înălțimea sa.

Dar echipa lui Hieu a folosit sistemul global de navigație prin satelit, pe care l-a combinat cu date despre altitudine de la stațiile GPS din jurul Asiei, pentru a oferi ceea ce ei sunt siguri că este o citire precisă.

“Trimitem documente către Ministerul Resurselor Naturale și al Mediului pentru examinare și propunem corectarea manualelor și a altor materiale în conformitate cu noile date”, a declarat el postului național din Vietnam.

Dl Hieu propune două teorii cu privire la motivele pentru care muntele este considerabil mai înalt decât se credea anterior, una ca fiind o chestiune simplă a tehnologiei depășite a inspectorilor francezi.

Dar celălalt sugerează că lanțul Munților Hoang Lien Son, care include Fansipan, crește natural, la o rată de 4,3 cm (1,6 inci) pe an.

Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...
Ultima oră
Pe aceeași temă