15.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăInternaționalFoto de colecție, Fostul lider sovietic, Mihail Gorbaciov a murit, mesajul președintelui...

LIVE UPDATE Foto de colecție, Fostul lider sovietic, Mihail Gorbaciov a murit, mesajul președintelui Putin


Fostul lider, avea 91 de ani si a murit în urma unei „boli grave și lungi”

A murit fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov
Vladimir Putin si Mihail Gorbaciov, fotografie publicata de președintele Eurasia Group- Ian Bremmer

UPDATE 01.38

„Președintele Putin transmite profunde condoleanțe pentru trecerea în neființă a lui Mihail Gorbaciov. Dimineața, el va trimite o scrisoare de condoleanțe rudelor și prietenilor”, a spus Peskov.

“Vârsta și boala și-au pus amprenta”, a scris Interfax citând o sursa apropriata de familie.

Politicianul va fi înmormântat la cimitirul Novodevichy din Moscova, alături de soția sa, Raisa Gorbacheva.

Gorbaciov a condus Uniunea Sovietică din 1985 până în 1991 ca secretar general al Comitetului Central al PCUS și apoi ca președinte al URSS. În 1985, a anunțat perestroika, un set de reforme politice și economice menite să democratizeze societatea sovietică. Gorbaciov și-a încetat activitatea de președinte după semnarea Acordurilor de la Belovezhskaya în decembrie 1991.

Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice, a murit la Moscova la vârsta de 91 de ani, au informat marți agențiile de presă ruse.

„Mikhail Sergheevici Gorbaciov a murit în această seară după o boală gravă și lungă”, a declarat Spitalul Clinic Central din Moscova, citat de agențiile de presă Interfax, TASS și RIA Novosti.

Aceasta este o știre de ultimă oră, urmăriți pentru update.

citat din Reuters:

“MOSCOVA, 30 aug (Reuters) – Mihail Gorbaciov, care a pus capăt Războiului Rece fără vărsare de sânge, dar nu a reușit să prevină prăbușirea Uniunii Sovietice, a murit marți, la vârsta de 91 de ani, au declarat agențiile de presă ruse, citate de oficialii spitalului.

Gorbaciov, ultimul președinte sovietic, a încheiat acorduri de reducere a armelor cu Statele Unite și parteneriate cu puterile occidentale pentru a înlătura Cortina de Fier care divizase Europa de la al Doilea Război Mondial și pentru a aduce reunificarea Germaniei.”

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă