15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăInternaționalResturi ale unei rachete SpaceX au fost descoperite într-un padoc australian

Resturi ale unei rachete SpaceX au fost descoperite într-un padoc australian

Resturi ce aparțin unei rachete SpaceX au fost descoperite într-un padoc australian, într-o zonă puțin cunoscută.

Bucăți de resturi găsite împrăștiate săptămâna trecută în padocurile din zone îndepărtate australiene au făcut parte dintr-o misiune SpaceX, a confirmat Agenția Spațială Australiană într-o declarație pentru postul local ABC miercuri (3 august), potrivit Reuters.


Astrofizicianul Brad Tucker a vizitat situl din Dalgety, situat în statul New South Wales, pentru a examina resturile care au fost carbonizate după ce au reintrat în atmosfera Pământului.

Mai multe resturi ale unei rachete SpaceX au ajuns într-un padoc australian, într-o descoperire extrem de rară

El a spus că resturile, având cea mai mare bucată de aproximativ trei metri (9,8 picioare) lungime, nu reprezintă un pericol public și a descris descoperirea ca fiind „extrem de rară”.


Resturile au aterizat inițial pe 9 iulie, potrivit lui Tucker, dar fermierul Mick Miners a spus că și-a dat seama ce era piesa de pe proprietatea sa doar câteva săptămâni mai târziu, deoarece a fost ascunsă și ușor confundată cu un copac ars de la distanță.


Compania privată de rachete SpaceX a fost fondată de miliardarul Elon Musk.

Ce contract și misiune a primit SpaceX din partea NASA pentru un satelit al lui Jupiter

Misiunea Europa Clipper urmează să fie lansată în octombrie 2024 pe o rachetă Falcon Heavy deţinută de compania lui Musk, Space Exploration Technologies Corp, de la Centrul Spaţial Kennedy al NASA din Florida, a anunţat NASA într-un comunicat postat online.

Contractul este cel mai recent vot de încredere al NASA pentru compania lui Elon Musk care a transportat de curând mai multe încărcături de marfă şi astronauţi pe Staţia Spaţială Internaţională pentru NASA. În aprilie, SpaceX a primit şi un contract de 2,9 miliarde de dolari pentru construirea navei spaţiale lunare pentru programul Artemis, care are ca obiectiv să readucă oamenii pe Lună pentru prima dată din 1972. Dar acest contract a fost suspendat temporar după ce două companii spaţiale rivale, Blue Origin şi Dynetics au contestat selecţiei SpaceX, relatează Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Prefect Prahova: Zona din jurul craterului de la Slănic dă semne de stabilizare

La fața locului încă se efectuează măsurători și expertize, iar din primele concluzii zona dă semne de stabilizare, afirmă prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu,...

Prefect Prahova: Zona din jurul craterului de la Slănic dă semne de stabilizare

La fața locului încă se efectuează măsurători și expertize, iar din primele concluzii zona dă semne de stabilizare, afirmă prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu,...

Nicușor Dan în enciclopedia LaRuși

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, demonstrează din nou că orice naște din familia de AUR a clanului George Simion, tot...
Ultima oră
Pe aceeași temă