15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalAngajata televiziunii ruse care a protestat în martie a sosit în instanță...

Angajata televiziunii ruse care a protestat în martie a sosit în instanță după protest

Angajata televiziunii ruse care a protestat în martie în timpul unei emisiuni a sosit în instanță după acel protest.

Fosta lucrătoare rusă în mass-media, Marina Ovsyannikova, care a organizat un protest împotriva conflictului din Ucraina la televiziunea de stat în direct în martie și este acuzată că „discreditează armata rusă”, a ajuns joi (28 iulie) la un tribunal de la Moscova.

Angajata televiziunii ruse a ajuns în instanță după acel protest după ce a denunțat invazia Rusiei în Ucraina

Ovsyannikova a câștigat notorietate în martie după ce a intrat în studioul TV al angajatorului ei de atunci pentru a denunța acțiunea militară a Moscovei în Ucraina în timpul unui buletin de știri în direct, potrivit Reuters.

Ea a fost amendată după ce a fost găsită vinovată de încălcarea legilor rusești privind protestele.

Publicația media germană Welt a angajat-o pe Ovsyannikova pe postul de corespondent în aprilie.

Ea s-a întors în Rusia în iulie, scriind pe Facebook că a fost forțată să se întoarcă pentru a-și apăra drepturile părintești în instanță împotriva soțului ei.

Femeia care a protestat la televiziunea rusă, mesaj după ce a fost amendată: „Sper că nu a fost în zadar”

Femeia care a protestat în direct la televiziunea rusă, cu o pancartă pe care scris „Nu Război” Marina Ovsyannikova, a declarat miercuri (16 martie) pentru Reuters că speră că protestul ei împotriva războiului din Ucraina nu a fost în zadar și că rușii își vor deschide ochii asupra propagandei.

În primul ei interviu de televiziune de la protestul ei extraordinar la Channel One de luni (16 martie) seara, Ovsyannikova a spus că nu are de gând să fugă din Rusia și că speră că nu va fi acuzată penal.

Ea a adăugat că este îngrijorată pentru siguranța ei. În urma gestului ei, a fost amendată cu 30.000 de ruble (280 de dolari) marți (15 martie) la ore după ce Kremlinul a denunțat actul ei de protest drept „huliganism”.

Reuters a înaintat o cerere scrisă Ministerului de Interne, solicitând comentarii suplimentare cu privire la cazul ei și dacă procedurile legale sunt acum închise.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă