18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalFinala din Marea Britanie pentru funcția de prim-ministru: Liss Truss sau Rishi...

Finala din Marea Britanie pentru funcția de prim-ministru: Liss Truss sau Rishi Sunak?

Liz Truss îl va înfrunta pe Rishi Sunak în ultima rundă a unei curse foarte disputate a funcției de prim-ministru al Marii Britanii.

Penny Mordaunt a ieșit din cursă miercuri, după ce a primit cele mai puțin voturi într-un al cincilea tur de scrutin în rândul parlamentarilor conservatori.

Fostul ministru de finanțe Sunak și-a menținut avansul, obținând 137 de voturi, în timp ce ministrul de externe Truss s-a clasat pe locul al doilea, cu 113 voturi. Ministrul Comerțului Internațional, Mordaunt, s-a clasat pe ultimul loc cu 105 voturi. Au existat două buletine de vot anulate.

Truss și Sunak sunt acum în finala mult disputată.

Rezultatele votului final, care revine membrilor Partidului Conservator, urmează să fie anunțate cel târziu pe 5 septembrie, Boris Johnson urmând să rămână în funcție ca prim-ministru interimar până atunci.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă