7.4 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăInternaționalO înregistrare video surprinde suspectul care îl împușcă pe fostul premier japonez...

O înregistrare video surprinde suspectul care îl împușcă pe fostul premier japonez Abe

Fostul prim-ministru Shinzo Abe, cel mai longeviv lider al Japoniei moderne, a fost împușcat și ucis vineri (8 iulie) în timp ce se afla în campanie electorală pentru alegerile parlamentare, șocând o țară în care armele de foc sunt strict controlate, iar violența politică este aproape de neconceput.

Înregistrarea video a martorilor oculari arată un bărbat îmbrăcat într-un tricou gri și pantaloni bej care trage cu o armă.

Abe, în vârstă de 67 de ani, a fost declarat mort la aproximativ cinci ore și jumătate după împușcăturile din orașul Nara. Poliția a arestat un bărbat în vârstă de 41 de ani și a declarat că arma folosită a fost un pistol artizanal.

Poliția din Nara a declarat că trăgătorul, identificat în mass-media ca fiind Tetsuya Yamagami, era rezident în Nara și lucrase la Forțele Maritime de Autoapărare ale Japoniei timp de trei ani, dar acum părea să fie șomer. Poliția a declarat că investighează dacă acesta a acționat singur.

Suspectul a declarat că îi purta pică unei „organizații specifice” și credea că Abe făcea parte din ea, și că ranchiuna sa nu avea legătură cu politica, a declarat poliția, adăugând că nu era clar dacă organizația nenominalizată exista cu adevărat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Pensionare anticipată pentru românii care locuiesc în zone poluate

Un proiect legislativ, adoptat tacit de Senat, reintroduce această pensionare anticipată  De la 1 septembrie, noua Lege a pensiilor a înlocuit-o pe cea anterioară și...

Fii brand întâi la tine acasă

Flori rare, crescute cu greu, uneori la umbră, deși au nevoie de lumină și soare mult, produsele românești sunt rara avis pe rafturile marilor...

Netanyahu spune că pacea este mai aproape după uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului mişcării palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferă şansa păcii în Orientul Mijlociu, a declarat joi seară premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...
Ultima oră
Pe aceeași temă