15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Ministrul ucrainean - Rusia joacă "jocurile foamei"

VIDEO: Ministrul ucrainean – Rusia joacă „jocurile foamei”

Ministrul ucrainean de externe a acuzat Rusia de că joacă „jocurile foamei” și a declarat că aceasta „nu își are locul în niciun forum internațional”, în timpul unui discurs virtual la o reuniune G20 a omologilor săi din Bali.

Dmytro Kuleba a declarat că comunitatea internațională nu are dreptul să permită Rusiei să șantajeze lumea cu prețuri ridicate la energie, potrivit unui comunicat al biroului său.

Indonezia, gazda G20, i-a îndemnat vineri pe miniștrii de externe ai grupului să ajute la încheierea războiului din Ucraina, în timp ce diplomatul de top al Rusiei a acuzat Occidentul că a irosit o șansă de a aborda problemele economice globale prin critici „frenetice” la adresa conflictului.

Reuniunea de la Bali a fost dominată de război și de impactul acestuia asupra securității alimentare și a energiei, iar acesta a fost discutat în aproape toate întâlnirile bilaterale, a declarat ministrul indonezian de externe Retno Marsudi după încheierea discuțiilor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă