16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Victime printre sătenii afgani în urma cutremurului. Un localnic și-a pierdut...

VIDEO: Victime printre sătenii afgani în urma cutremurului. Un localnic și-a pierdut două dintre soții

Locuitorii din nord-estul Afganistanului se luptă să facă față distrugerilor și pierderilor, după ce un cutremur puternic a ucis cel puțin 1.000 de persoane.

Cutremurul cu magnitudinea 6,1 a avut loc miercuri dimineață (22 iunie) la aproximativ 160 km sud-est de Kabul. Adbur Rahman a declarat că a pierdut 12 membri ai familiei, inclusiv două dintre soțiile sale, în cutremurul mortal.

 “Cutremurul s-a produs brusc noaptea. Casele noastre au fost distruse. Douăsprezece persoane din familia noastră au fost martirizate. Frații mei au fost răniți”, a declarat el. Provincia Paktika rămâne una dintre cele mai afectate zone.

Comunicațiile deficitare și lipsa unor drumuri adecvate îngreunează eforturile de ajutorare într-o țară care se confruntă deja cu o criză umanitară care s-a deteriorat de la preluarea puterii de către talibani în august anul trecut. Numărul victimelor face ca acesta să fie cel mai mortal cutremur din Afganistan din ultimele două decenii, potrivit datelor guvernului american.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...
Ultima oră
Pe aceeași temă