16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaJosep Borrell acuză Rusia de o nouă „crimă de război”

Josep Borrell acuză Rusia de o nouă „crimă de război”

Șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a acuzat Rusia că prin blocarea porturilor ucrainene și a tranzitului alimentelor de aici comite o nouă „crimă de război”.

Blocarea de către Rusia a exportului a milioane de tone de cereale ucrainene este o crimă de război, a declarat luni șeful politicii externe a UE, Josep Borrell.

Josep Borrell vrea ca Rusia să înceteze această nouă „crimă de război” și să curme suferința celor care mor de foame

„Facem apel la Rusia să deblocheze porturile (ucrainene)… Este de neconceput, nu ne putem imagina că milioane de tone de grâu rămân blocate în Ucraina în timp ce în restul lumii oamenii suferă de foame”, a declarat acesta, potrivit Reuters, conform jurnalul.ro.

„Este o adevărată crimă de război, așa că nu-mi pot imagina că acest lucru va mai dura mult timp”, a spus el la sosirea la o reuniune a miniștrilor de externe din Uniunea Europeană la Luxemburg.

Milioane de oameni ar putea muri de foame din cauza blocării de către Rusia a porturilor ucrainene de la Marea Neagră, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski în timp ce s-a adresat evenimentului Galei Time100 miercuri (8 iunie) seara târziu.

Avertizând că lumea se află în pragul unei „crize alimentare îngrozitoare”, el a spus, într-o declarație televizată, că Ucraina nu poate exporta grâu, porumb, ulei și alte produse și a adăugat: „Milioane de oameni ar putea muri de foame dacă rușii continuă blocada Mării Negre”.

Ucraina nu mai poate exporta cereale pe cale terestră sau rutieră pentru că are lipsă infrastructura

Ucraina a anunţat, miercuri, că nu poate exporta cereale pe cale terestră sau rutieră spre celelalte ţări europene, deoarece lipseşte infrastructura, informează BBC News.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Guvernul României, cel mai optimist în privința creșterii economice din 2024, în ciuda altor prognoze mult mai rezervate

Guvernul României prognozează o creștere economică reală de 2,8% pentru anul 2024, în pofida unei evoluții slabe în primele șase luni, când PIB-ul a...

Norvegia vrea să construiască un gard la granița cu Rusia

Norvegia ia în considerare construirea unui gard la granița cu Rusia, potrivit ministrului justiției din țară, Emilie Enger Mehl. Într-un interviu acordat NRK, ministrul...

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...
Ultima oră
Pe aceeași temă