14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaAnchetatori germani cercetează sute de crime de război comise de ruși în...

Anchetatori germani cercetează sute de crime de război comise de ruși în Ucraina

Polițiștii germani investighează sute de posibile crime de război comise de ruși în Ucraina, anunță Sky News.

„Până în prezent, numărul de anchete are trei cifre. Scopul nostru clar este de a-i identifica pe cei responsabili de atrocități, de a le dovedi acțiunile prin intermediul investigațiilor noastre și de a-i aduce în fața justiției”, a declarat Holger Muench.

Ancheta include oficiali politici și militari suspectați de a avea legătură cu presupuse crime de război, conform stiripesurse.ro.

Mai mulți polițiști germani anchetează crime de război în Ucraina după ce procurorul-șef al acestei țări spune că numărul total al crimelor ar fi 15000

La începutul acestei luni, procurorul-șef al Ucrainei, Iryna Venediktova, a declarat că peste 15.000 de presupuse crime de război au fost reclamate în Ucraina de la începutul invaziei rusești.

Venediktova a mai spus că au fost identificați peste 500 de suspecți, printre care se numără comandanți militari și propagandiști ruși.

Autoritățile din Rusia au negat în permanență că atacurile lor au vizat civili sau că rușii au fost implicați în crime de război.

Procurorul general al Ucrainei anunță că s-au deschis în jur de 13000 de dosare legate de crime de război

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat luni că la ora actuală autorităţile ucrainene au deschis circa 13000 de dosare legate de presupuse crime de război comise de militari ruşi în cursul invaziei în Ucraina, relatează Reuters şi Interfax-Ukraina.

‘La ora actuală, avem peste 13.000 de cazuri (în curs de investigare) doar cu privire la crimele de război’, a spus Venediktova într-un interviu pentru Washington Post.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...
Ultima oră
Pe aceeași temă