23.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒPoliticฤƒDrulฤƒ crede cฤƒ Romรขnia se รฎndreaptฤƒ รฎn mare vitezฤƒ spre o catastrofฤƒ

Drulฤƒ crede cฤƒ Romรขnia se รฎndreaptฤƒ รฎn mare vitezฤƒ spre o catastrofฤƒ

Cฤƒtฤƒlin Drulฤƒ, preศ™edintele interimar al USR, face o predicศ›ie sumbrฤƒ ศ™i spune cฤƒ Romรขnia se รฎndreaptฤƒ cu mare vitezฤƒ spre o catastrofฤƒ, avรขnd o coaliศ›ie a falimentului la butoane.

Romรขnia se รฎndreaptฤƒ „cu toatฤƒ viteza cฤƒtre o catastrofฤƒ”, iar coaliลฃia de guvernare este „una a falimentului la butoane”, a declarat, joi, preลŸedintele USR, deputatul Cฤƒtฤƒlin Drulฤƒ.

„Ne รฎndreptฤƒm cu toatฤƒ viteza cฤƒtre o catastrofฤƒ, avem o coaliลฃie a falimentului la butoane, iar rezultatele le vฤƒd รฎn fiecare zi romรขnii prin indicatori simpli – inflaลฃie record, creลŸtere necontrolatฤƒ a preลฃurilor, รฎndatorare criminalฤƒ, creลŸterea cheltuielilor statului, rate mai mari, รฎngrฤƒลŸarea clientelei de partid ลŸi sฤƒrฤƒcirea romรขnilor. (โ€ฆ) Este dezastru! (โ€ฆ) Investiลฃiile au scฤƒzut cu 7% . (โ€ฆ) Inflaลฃia: 13,8 % รฎn aprilie, este enorm!”, a afirmat Drulฤƒ, รฎntr-o conferinลฃฤƒ de presฤƒ susลฃinutฤƒ la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, Romรขnia se รฎmprumutฤƒ de pe pieลฃele de capital la „cea mai mare” dobรขndฤƒ din ultimele douฤƒ decenii, iar datoria externฤƒ a depฤƒลŸit รฎn premierฤƒ 50% din PIB, รฎn timp ce cheltuielile statului cresc.

„Este foarte grav. Este foarte important sฤƒ tragem un semnal acum cรขt se mai poate. Se pot lua mฤƒsuri ca peste un an sau doi sฤƒ nu ajungem รฎn scenariul Greciei. (โ€ฆ) Premierul Ciucฤƒ nu รฎnลฃelege absolut deloc din economie, este un executant pus acolo de Iohannis, arhitectul acestei coaliลฃii dezastruoase, omul care a dat afarฤƒ USR de la guvernare. USR care a fฤƒcut PNRR, care a guvernat profesionist a fost dat afarฤƒ ca sฤƒ aducฤƒ PSD la guvernare. Lui Ciolacu nu-i pasฤƒ. Nu va avea curajul sฤƒ preia guvernarea la rotativฤƒ, peste un an, pentru cฤƒ ลŸtie ce dezastru lasฤƒ รฎn urmฤƒ. Se pregฤƒtesc sฤƒ dea ‘tunul’ pentru ei, ‘tunul’ pentru clientela de partid ลŸi dupฤƒ aia sฤƒ fugฤƒ – dupฤƒ noi potopul, ฤƒsta e modelul de guvernare PSD pe care l-am vฤƒzut rรขnd pe rรขnd รฎn ultimi 20 – 30 de ani. Ce e cel mai grav este cฤƒ se face cu PNL care a devenit cรขrpa lor de ลŸters pe picioare. Acesta este bilanลฃul real al guvernฤƒrii”, a susลฃinut deputatul USR, potrivit agerpres.ro.

Drulฤƒ spune cฤƒ Romรขnia merge รฎn vitezฤƒ spre catastrofฤƒ, iar majorarea salariilor are nevoie de o economie puternicฤƒ

รŽn opinia sa, pentru majorarea salariilor este nevoie de o economie puternicฤƒ, iar una dintre mฤƒsuri este ajustarea politicii fiscale – reducerea cheltuielilor statului, lucru despre care a vorbit ลŸi guvernatorul BNR.

Liderul USR a completat cฤƒ existฤƒ sume care „se pot tฤƒia” de la pensiile speciale ลŸi se pot reduce angajฤƒrile la stat.

„Ce se รฎntรขmplฤƒ รฎn momentul de faลฃฤƒ este cฤƒ ne ducem รฎn cel mai mare dezastru care se numeลŸte tehnic stagflaลฃie. (โ€ฆ) De partea cealaltฤƒ, politica Guvernului este de adรขncire a deficitului bugetar. (โ€ฆ) Nu avem nevoie de un stat atรขt de mare, nu avem nevoie de clientelฤƒ de partid peste tot, nu avem nevoie de pensii speciale, nu-ลŸi doresc sฤƒ echilibreze bugetul acestei ลฃฤƒri. ลži mai vin cu aceastฤƒ idee, care este absolut imoralฤƒ a impozitului progresiv care spune aลŸa: ‘Noi ne-am รฎmprumutat, am dat petrecere pe banii voลŸtri, acum e rรขndul vostru sฤƒ plฤƒtiลฃi acum, al clasei de mijloc’. Bugetul statului vine din ce produce aceastฤƒ clasฤƒ de mijloc. Dacฤƒ acest Guvern socialist cu epoleลฃi vrea sฤƒ sฤƒrฤƒceascฤƒ ลŸi mai mult anteprenorii, clasa de mijloc, cine sฤƒ mai ลฃinฤƒ toate aceste funcลฃii?”, a adฤƒugat Cฤƒtฤƒlin Drulฤƒ.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Pavel Durov, fondatorul Telegram, denunศ›ฤƒ reศ›inerea รฎn Franศ›a ศ™i respinge acuzaศ›iile de activitฤƒศ›i ilegale pe platformฤƒ

Fondatorul aplicaศ›iei de mesagerie Telegram, Pavel Durov, a criticat autoritฤƒศ›ile franceze pentru modul รฎn care au gestionat plรขngerile รฎmpotriva sa, afirmรขnd cฤƒ reศ›inerea sa...

Cum suferฤƒ un cฤƒศ›el care ศ™i-a pierdut stฤƒpรขnul. โ€žCred cฤƒ dacฤƒ existฤƒ un Dumnezeu, a lฤƒsat cรขinele sฤƒ รฎl รฎnveศ›e pe om ce e...

Un cฤƒศ›el care ศ™i-a pierdut stฤƒpรขnul suferฤƒ รฎngrozitor dupฤƒ ce bฤƒrbatul care avea grijฤƒ de el a murit. Cฤƒศ›elul se aflฤƒ รฎn comuna Zapodeni,...

Portret al artistului cฤƒlฤƒtor

Peronul gฤƒrii aducea dintr-o datฤƒ a scenฤƒ de western, deศ™i nu aศ™teptam โ€ultimul tren din Gun Hillโ€. รŽmi revin repede ศ™i-mi dau seama cฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ