7.4 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalViktor Orban declarฤƒ stare de urgenศ›ฤƒ pentru efectele rฤƒzboiului din Ucraina

Viktor Orban declarฤƒ stare de urgenศ›ฤƒ pentru efectele rฤƒzboiului din Ucraina

Premierul ungar Viktor Orban a declarat marศ›i o a doua stare de urgenศ›ฤƒ, de data aceasta susศ›inรขnd cฤƒ este necesar pentru a face faศ›ฤƒ consecinศ›elor rฤƒzboiului din Ucraina, รฎn condiศ›iile รฎn care prima stare de urgenศ›ฤƒ privind pandemia de coronavirus urma sฤƒ expire marศ›ea viitoare, potrivit AFP.

„Lumea se aflฤƒ รฎn pragul unei crize economice. Ungaria trebuie sฤƒ rฤƒmรขnฤƒ รฎn afara acestui rฤƒzboi ศ™i sฤƒ protejeze securitatea financiarฤƒ a familiilor sale”, a declarat liderul naศ›ionalist pe Facebook.

„Acest lucru necesitฤƒ spaศ›iu de manevrฤƒ ศ™i acศ›iuni imediate. Guvernul, exercitรขndu-ศ™i dreptul prevฤƒzut de Legea fundamentalฤƒ, declarฤƒ starea de urgenศ›ฤƒ din cauza rฤƒzboiului รฎncepรขnd cu miezul nopศ›ii”, a adฤƒugat el, potrivit hotnews.ro.

Viktor Orban a declarat stare de urgenศ›ฤƒ รฎn Ungaria pe motiv de rฤƒzboi dupฤƒ ce a modificat รฎn prealabil constituศ›ia

Cu puศ›in timp รฎnainte de acest anunศ›, parlamentul nou รฎnvestit รฎn funcศ›ie a modificat Constituศ›ia pentru a permite o astfel de mฤƒsurฤƒ „din cauza conflictului”. Partidul Fidesz al lui Viktor Orban are o majoritate de douฤƒ treimi รฎn parlament.

Primele decizii luate รฎn acest nou cadru legal vor fi anunศ›ate miercuri, potrivit lui Viktor Orban.

ONG-ul pentru libertฤƒศ›i civile TASZ a denunศ›at o „stare de urgenศ›ฤƒ devenitฤƒ permanentฤƒ”, reamintind cฤƒ aceasta a fost deja introdusฤƒ รฎn Ungaria รฎn cadrul luptei รฎmpotriva pandemiei de coronavirus. Acesta urma sฤƒ expire la 31 mai.

Aceasta รฎi oferฤƒ lui Viktor Orban „o marjฤƒ de manevrฤƒ mai mare decรขt de obicei”, permiศ›รขndu-i sฤƒ „restrรขngฤƒ sau sฤƒ suspende pur ศ™i simplu drepturile fundamentale ale tuturor”, denunศ›ฤƒ ONG-ul, care regretฤƒ marginalizarea parlamentului รฎn Ungaria.

Aflat la putere fฤƒrฤƒ รฎntrerupere de 12 ani, Orban, cel mai รฎn vรขrstฤƒ lider european, este acuzat รฎn mod regulat de partenerii sฤƒi occidentali de abuz de putere รฎn ศ›ara sa, membrฤƒ a Uniunii Europene (UE) ศ™i a NATO.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Romรขnia va intra anul acesta รฎnย Schengenย ลŸi cu graniลฃele terestre

Premierul a afirmat cฤƒ a rezolvat Schengen, dupฤƒ un eลŸec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat cฤƒ are โ€žmai multe informaศ›iiโ€ care รฎi permit...

Anunศ› public pentru autorizaศ›ie de mediu

Societatea BRAILA WINDS SRL, cu sediul social รฎn BucureลŸti Sectorul 4, Bulevardul Mฤ‚Rฤ‚ลžEลžTI, Nr. 4-6, CORP C4, CAMERA 302, Etaj 3, รฎnregistratฤƒ cu numฤƒr...

Donald Trump รฎl atacฤƒ pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ รฎnceapฤƒ acest rฤƒzboi

PreลŸedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cฤƒrui ลฃarฤƒ a fost invadatฤƒ de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ