26 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 3 septembrie 2024
Acasฤƒศ˜tirile zileiBitcoin a atins cel mai scฤƒzut nivel din iulie 2021, pe mฤƒsurฤƒ...

Bitcoin a atins cel mai scฤƒzut nivel din iulie 2021, pe mฤƒsurฤƒ ce pieศ›ele bursiere se prฤƒbuศ™esc

Bitcoin a atins cel mai scฤƒzut nivel din iulie 2021, รฎn condiศ›iile รฎn care pieศ›ele de acศ›iuni รฎn declin au continuat sฤƒ afecteze criptomonedele, care se tranzacศ›ioneazฤƒ รฎn prezent รฎn linie cu aศ™a-numitele active mai riscante, cum ar fi acศ›iunile tehnologice, noteazฤƒ Reuters.

Bitcoin a coborรขt pรขnฤƒ la 32.763,16 dolari cu puศ›in timp รฎnainte de ora 11:00 GMT, fiind a cincea scฤƒdere consecutivฤƒ.

Criptomoneda a scฤƒzut cu 13% pรขnฤƒ acum รฎn luna mai ศ™i a pierdut mai mult de jumฤƒtate din valoarea sa de cรขnd a atins un maxim istoric de 69.000 de dolari รฎn noiembrie anul trecut.

„Cred cฤƒ tot ceea ce ศ›ine de criptomonede este รฎncฤƒ clasificat ca activ de risc ศ™i, similar cu ceea ce am vฤƒzut cu Nasdaq, majoritatea criptomonedelor nu stau foarte bine”, a declarat Matt Dibb, COO al platformei de criptomonede Stack Funds din Singapore.

Indicele Nasdaq, puternic รฎn sectorul tehnologic, a scฤƒzut cu 1,5% sฤƒptฤƒmรขna trecutฤƒ ศ™i a pierdut 22% de la รฎnceputul anului pรขnฤƒ รฎn prezent, afectat de perspectiva unei inflaศ›ii persistente care sฤƒ forศ›eze Rezerva Federalฤƒ a SUA sฤƒ majoreze ratele, รฎn ciuda รฎncetinirii creศ™terii economice. Contractele futures ale Nasdaq au scฤƒzut luni cu รฎncฤƒ 2,3%.

Dibb a spus cฤƒ alศ›i factori care au contribuit la scฤƒderea din weekend au fost lichiditatea scฤƒzutฤƒ a pieศ›ei criptografice ศ™i, de asemenea, temerile de scurtฤƒ duratฤƒ legate de faptul cฤƒ moneda stabilฤƒ algoritmicฤƒ numitฤƒ Terra USD ศ™i-ar putea pierde legฤƒtura cu dolarul.

Stablecoins sunt jetoane digitale ancorate la alte active tradiศ›ionale, adesea la dolarul american.

UST este urmฤƒritฤƒ รฎndeaproape de comunitatea criptograficฤƒ atรขt datoritฤƒ modului inedit รฎn care รฎศ™i menศ›ine nivelul de ancorare la dolar de 1:1, cรขt ศ™i datoritฤƒ faptului cฤƒ fondatorii sฤƒi au stabilit planuri de constituire a unei rezerve de bitcoin รฎn valoare de 10 miliarde de dolari pentru a susศ›ine moneda stabilฤƒ, ceea ce รฎnseamnฤƒ cฤƒ volatilitatea UST ar putea sฤƒ se rฤƒsfrรขngฤƒ asupra pieศ›elor de bitcoin.

Ether, a doua cea mai mare criptomonedฤƒ din lume, care stฤƒ la baza reศ›elei ethereum, a coborรขt luni pรขnฤƒ la 2.360 de dolari, cel mai scฤƒzut nivel de la sfรขrศ™itul lunii februarie.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe TwitterFacebook ศ™i Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu รฎn presฤƒ. Am trecut pe la ProTv ศ™i Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la Romรขnia Liberฤƒ.
Cele mai citite

Relaxare cu gust: spa-uri care รฎmbinฤƒ plฤƒcerea cu rฤƒsfฤƒศ›ul

Zonele de spa ศ™i wellness cu aromฤƒ de hamei sunt noul trend รฎn materie de relaxare Berea รฎn spa-uri a luat locul apei din bazine....

Trฤƒdare sฤƒ fie, cฤƒ este

Vasile Dรฎncu รฎi ureazฤƒ succes lui Marcel Ciolacu รฎn cursa pentru alegerile prezidenศ›iale, รฎnsฤƒ รฎl avertizeazฤƒ sฤƒ fie foarte atent la cei din...

Lui Klaus Iohannis i s-a solicitat sฤƒ desfiinศ›eze mai multe instituศ›ii ศ™i privilegii date de la stat

Plafonarea veniturilor de la stat la nivelul salariului preลŸedintelui Romรขniei, desfiinลฃarea Institutului pentru Drepturile Omului, Academiei Oamenilor de ลžtiinลฃฤƒ, Institutului Levantului ลŸi Institutului Revoluลฃiei...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ