8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBitcoin a atins cel mai scăzut nivel din iulie 2021, pe măsură...

Bitcoin a atins cel mai scăzut nivel din iulie 2021, pe măsură ce piețele bursiere se prăbușesc

Bitcoin a atins cel mai scăzut nivel din iulie 2021, în condițiile în care piețele de acțiuni în declin au continuat să afecteze criptomonedele, care se tranzacționează în prezent în linie cu așa-numitele active mai riscante, cum ar fi acțiunile tehnologice, notează Reuters.

Bitcoin a coborât până la 32.763,16 dolari cu puțin timp înainte de ora 11:00 GMT, fiind a cincea scădere consecutivă.

Criptomoneda a scăzut cu 13% până acum în luna mai și a pierdut mai mult de jumătate din valoarea sa de când a atins un maxim istoric de 69.000 de dolari în noiembrie anul trecut.

“Cred că tot ceea ce ține de criptomonede este încă clasificat ca activ de risc și, similar cu ceea ce am văzut cu Nasdaq, majoritatea criptomonedelor nu stau foarte bine”, a declarat Matt Dibb, COO al platformei de criptomonede Stack Funds din Singapore.

Indicele Nasdaq, puternic în sectorul tehnologic, a scăzut cu 1,5% săptămâna trecută și a pierdut 22% de la începutul anului până în prezent, afectat de perspectiva unei inflații persistente care să forțeze Rezerva Federală a SUA să majoreze ratele, în ciuda încetinirii creșterii economice. Contractele futures ale Nasdaq au scăzut luni cu încă 2,3%.

Dibb a spus că alți factori care au contribuit la scăderea din weekend au fost lichiditatea scăzută a pieței criptografice și, de asemenea, temerile de scurtă durată legate de faptul că moneda stabilă algoritmică numită Terra USD și-ar putea pierde legătura cu dolarul.

Stablecoins sunt jetoane digitale ancorate la alte active tradiționale, adesea la dolarul american.

UST este urmărită îndeaproape de comunitatea criptografică atât datorită modului inedit în care își menține nivelul de ancorare la dolar de 1:1, cât și datorită faptului că fondatorii săi au stabilit planuri de constituire a unei rezerve de bitcoin în valoare de 10 miliarde de dolari pentru a susține moneda stabilă, ceea ce înseamnă că volatilitatea UST ar putea să se răsfrângă asupra piețelor de bitcoin.

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, care stă la baza rețelei ethereum, a coborât luni până la 2.360 de dolari, cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lunii februarie.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Grevă și proteste în Grecia. Navele sunt andocate și trenurile oprite

Mii de greviști, studenți și pensionari greci, au mărșăluit miercuri prin centrul Atenei pentru a protesta față de salariile care, în opinia lor, nu...

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă