17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiSindicaliști: Premierul ne-a promis că va fi aplicată legea privind creşterea salariilor...

Sindicaliști: Premierul ne-a promis că va fi aplicată legea privind creşterea salariilor din sectorul feroviar

Premierul Nicolae Ciucă a promis sindicatelor că va rezolva revendicările din sectorul feroviar, cum ar fi creşterea salariilor şi acordarea contribuţiilor de la bugetul de stat, a declarat Maxim Rodrigo, vicepreşedintele CSN Meridian.

Membrii structurilor Confederaţiei Sindicale Naţionale (CSN) Meridian din aproape toate ramurile economice au protestat miercuri în faţa Guvernului, solicitând respectarea statului de drept şi a legilor adoptate de Parlament, precum şi pentru rezolvarea unor revendicări sociale care au fost semnalate în mod repetat autorităţilor competente, dar fără rezultate concrete din partea acestora.

Reprezentanţii sindicatelor au fost primiţi la discuţii de către premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Muncii, Marius Budăi.

“Am expus toate revendicările noastre, iar premierul ne-a asigurat că va rezolva problemele care ţin de Guvern. Este vorba despre acordarea compensaţiei reale pentru transportul feroviar, care să ţină cont de creşterile de preţuri la energie şi carburanţi, precum şi de gratuitatea acordată refugiaţilor ucraineni. De asemenea, s-a angajat să urgenteze aplicarea unei hotărâri de Guvern privind prestarea de servicii în sectorul feroviar de călători”, a susţinut liderul sindicat, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, premierul a promis şi aplicarea Legii privind statutul personalului feroviar, care prevede indexarea cu inflaţia a salariilor angajaţilor din acest sector, respectiv cu 12% în acest an, precum şi o majorare de 23% de la 1 ianuarie 2023.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...

O nouă plângere la DNA pe numele lui Nicușor Dan

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, s-a prezentat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a depune o plângere penală pe numele lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă