12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCenzura din TVR / Un vechi jurnalist renunță la emisiunea Top Fake-News

Cenzura din TVR / Un vechi jurnalist renunță la emisiunea Top Fake-News

Producătorul TVR Cluj Romeo Couți a anunțat ieri de Ziua Internațională a Presei că renunță la emisiunea sa „Top Fake-News. Pandemia din umbră”, în urma sancțiunilor nejustificate din partea CNA și a cenzurării operate din partea conducerii TVR.
Acesta a postat următorul mesaj:

Ziua libertății, fără libertate!

Miliția Presei, Ministerul Adevărului, Cenzură, Control, Amendă sunt noțiunile care compun acum noua limbă a libertății de exprimare. Am refuzat să învăț alfabetul cenzurii și am plătit.
Să nu uităm totuși că orice om are dreptul să-și riște libertatea, pentru a o păstra!
De ziua libertății presei, Cozmin Gușă a anunțat producătorii programului Top fake news, pandemia din umbră, că renunță la colaborarea pro bono cu TVR Cluj. Decizia a luat-o după ce două ediții la care a fost invitat au fost suspendate de la difuzare fără explicații prealabile.
„ anunță Solidnews.ro

Top Fake-news era o emisiune în care se dezvăluiau elementele de propagandă din știrile apărute în presa internă și internațională.

Un vechi jurnalist renunță la emisiunea Top Fake-News

citește și: Cultura penală a lui Dominic Fritz

Romeo Couți a fost directorul regional al TVR Cluj. A fost schimbat din funcție. A moderat o emisiune. L-a invitat în urmă cu o lună și pe Cozmin Gușă. A fost acuzat de CNA că nu i-a tăiat microfonul. TVR a primit o amendă de 10.000 de lei. Noua conducere a TVR nu i-a mai difuzat emisiunile produse.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă