24.5 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăInternaționalRezultate exit-Poll: Macron și Le Pen se întâlnesc în turul doi

Rezultate exit-Poll: Macron și Le Pen se întâlnesc în turul doi

Liderul în exercițiu al Franței, Emmanuel Macron, și rivalul de extremă-dreapta, Marine Le Pen se vor întâlni în turul doi al alegerilor prezidențiale din 24 aprilie, potrivit exit-Poll, notează Reuters.

Macron a condus-o Le Pen în primul tur, au arătat estimările separate ale Ifop, OpinionWay, Elabe și Ipsos. Macron a câștigat 28,1-29,5% din voturi, în timp ce Le Pen a câștigat 23,3-24,4% din sprijinul alegătorilor, au estimat ei.

Acest rezultat ar crea un duel între un liberal economic cu o viziune globalistă, adică Macron și un naționalist economic profund eurosceptic care, până la războiul din Ucraina, a fost un admirator deschis al președintelui rus Vladimir Putin.

În urmă cu abia o lună, Macron părea aproape sigur că va inversa această tendință, ajungând în fruntea sondajelor datorită creșterii economice puternice, unei opoziții fragmentate și rolului său de om de stat în încercarea de a evita războiul pe flancul estic al Europei.

Dar el a plătit prețul pentru intrarea târzie în campanie. Un plan de a-i face pe oameni să lucreze mai mult, adică să mărească vârsta de pensionare s-a dovedit, de asemenea, nepopular.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Gabriela Firea vrea să facă metrou până în orașul Voluntari, unde e primar soțul, Florentin Pandele

Gabriela Firea anunță că, dacă va fi din nou aleasă primar general al Capitalei, va prelungi metroul din București până în orașul Voluntari, unde...

“Bruxelles-ul împușcă Ungaria pe la spate”, susține premierul Orbán. Ungaria ar refuza să participe la o misiune NATO în Ucraina

Șeful guvernului de la Budapesta, premierul Viktor Orbán, este de părere că "Bruxelles-ul împușcă Ungaria pe la spate", referindu-se la atitudinea pe care o...

Nicușor Dan a fost consiliat de oamenii lui Plahotniuc și Băsescu

Nicușor Dan mai vrea un mandat de primar al Capitalei pentru încă patru ani, dar se pare că a uitat cam repede că...
Ultima oră
Pe aceeași temă