19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO - Jens Stoltenberg: "Războiul din Ucraina ar putea dura mult timp"

VIDEO – Jens Stoltenberg: „Războiul din Ucraina ar putea dura mult timp”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că războiul din Ucraina ar putea „dura mult timp” și a cerut alianței militare să își sporească capacitatea de apărare.

„Nu am văzut niciun indiciu că președintele Vladimir Putin și-a schimbat ambiția de a controla întreaga Ucraină și, de asemenea, de a rescrie ordinea internațională, așa că trebuie să fim pregătiți pentru că acest conflict ar dura mult timp”, a declarat acesta înainte de o reuniune a miniștrilor de externe ai NATO la Bruxelles.

Stoltenberg a cerut, de asemenea, ca autorii unei serii de asasinate la Bucha și din alte orașe ucrainene să fie pedepsiți.

Aproximativ 20 de ucraineni s-au întins în fața Consiliului European pentru a aduce un omagiu victimelor de la Bucha și pentru a cere un răspuns din partea UE.

De când trupele rusești s-au retras din orașele și satele din jurul capitalei ucrainene Kiev, trupele ucrainene au arătat jurnaliștilor cadavrele a ceea ce ei spun că sunt civili uciși de forțele rusești, case distruse și mașini incendiate.

Occidentul spune că morții civili sunt dovezi ale unor crime de război. Reuters a văzut cadavre în orașul Bucha, dar nu a putut verifica în mod independent cine a fost responsabil pentru aceste crime.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Europa domină topul țărilor cu cea mai bună calitate a vieții; Pe ce loc se află România

Conform unui raport publicat de US News and World Report, țările europene ocupă majoritatea primelor zece poziții în clasamentul celor mai bune națiuni din...

Manchester City pregătește o ofertă uriașă pentru Florian Wirtz!

Campioana Angliei ar putea oferi 150 de milioane de euro pentru mijlocașul de la Bayer Leverkusen. Manchester City ar fi interesată de transferul lui Florian...

Primarul democrat din New York, Eric Adams, a fost acuzat de corupție

Primarul din New York, Eric Adams, implicat într-o serie de scandaluri, a fost acuzat joi de fraudă electronică, solicitarea de donații ilegale din partea...
Ultima oră
Pe aceeași temă