21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Refugiații ucraineni apelează la băncile alimentare din Berlin

VIDEO: Refugiații ucraineni apelează la băncile alimentare din Berlin

Aproape 300.000 de refugiați din Ucraina se află în Germania, potrivit Ministerului de Interne. Unii dintre ei au fost nevoiți să apeleze la băncile alimentare pentru ajutor.

Un oficial de caritate responsabil cu distribuția de alimente la o biserică din Berlin transformată în bancă de alimente a declarat că încearcă să găsească modalități de a face față cererii.

“Nu suntem un supermarket”, a declarat Stefanie Gumz de la organizația caritabilă “Laib und Seele”, sau pâine și suflet, adăugând că “în fiecare săptămână putem oferi ceea ce primim și asta trebuie să fie suficient. O vom distribui în cel mai bun mod posibil, astfel încât toată lumea să primească ceva”.

La începutul acestei săptămâni, Germania a cerut o distribuire mai uniformă a refugiaților ucraineni în Uniunea Europeană, după ce aproximativ 3,8 milioane de persoane au fugit de războiul pe care președintele rus Vladimir Putin l-a pornit împotriva țării lor și au trecut în blocul celor 27 de țări. Moscova își numește acțiunile sale o “operațiune militară specială”.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă