18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia spune că a plătit integral 102 de milioane de dolari pentru...

Rusia spune că a plătit integral 102 de milioane de dolari pentru Eurobond 2035

Ministerul rus de Finanțe a declarat marți că a plătit integral un cupon pentru euroobligațiunile țării scadente în 2035, a treia plată după sancțiunile occidentale fără precedent, notează Reuters.

Ministerul a declarat că a canalizat 102 milioane de dolari pentru plata cuponului pentru euroobligațiuni către Depozitarul Național de Reglementări al Rusiei.

„Ministerul rus de Finanțe și-a executat pe deplin obligațiile de a deservi titlurile suverane ale Federației Ruse în conformitate cu prospectul de euroobligațiuni”, a spus ministerul, fără a oferi detalii despre dacă plata a fost trimisă către Euroclear sau procesată în continuare deținătorilor străini de euroobligațiuni.

Cu toate acestea, o sursă familiarizată cu situația a spus că tranzacția a fost procesată de banca corespondent JPMorgan Chase.

Potrivit prospectului de euroobligațiuni, decontarea cu investitorii are loc prin NSD și Euroclear, iar „dacă, din motive independente de voința sa, Federația Rusă nu poate efectua plăți în dolari, decontarea poate fi în euro, lire sterline, franci elvețieni sau ruble rusești.”

Nici Euroclear, nici NSD nu au comentat imediat.

La mijlocul lunii martie, Rusia a plătit 117 milioane de dolari dobândă datorată pentru două euroobligațiuni suverane și săptămâna trecută alte 66 de milioane de dolari.

Următoarea plată a Rusiei este pe 31 martie, când trebuie să plătească 447 de milioane de dolari. Cea mai mare plată a anului și prima sa rambursare integrală a principalului, de 2 miliarde de dolari este scadentă pe 4 aprilie.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă