20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: O mașină a intrat într-un grup de artiști belgieni care pregăteau...

VIDEO: O mașină a intrat într-un grup de artiști belgieni care pregăteau o paradă – Șase persoane au murit

O mașină a intrat cu viteză mare într-un grup de artiști belgieni de carnaval care pregăteau o paradă, ucigând șase persoane și rănind grav alte 10, au declarat autoritățile.

Autoritățile au adăugat că incidentul nu părea a fi un atac militant.

„Trebuia să fie o zi de sărbătoare, dar s-a dovedit a fi o tragedie”, a declarat un membru al trupei pentru RTL. „Am văzut corpuri zburând peste tot. A fost oribil”.

Incidentul a avut loc în satul Strepy-Bracquegnies, din sudul Belgiei, în jurul orei 04:00 GMT.

Jacques Gobert, primarul orașului vecin La Louviere, a declarat că între 150-200 de persoane s-au adunat pentru a se pregăti pentru parada folclorică anuală, care implică costume și tobe, când a apărut vehiculul.

Cele două persoane care conduceau mașina, a fost ulterior interceptată și reținută. Poliția a spus că erau localnici în vârstă de 30 de ani și nu erau cunoscuți anterior de poliție.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Germania vizează să-și reia poziția geopolitică printr-o relansare economică

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Christian Lindner, care este şi preşedintele...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

VIDEO. Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist îi cer premierului Pedro Sanchez să rămână în funcție

Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist au venit sâmbătă, 27 aprilie 2024, din întreaga Spanie la un miting la Madrid pentru a-i cere premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă