17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia susține că nu ea, ci Statele Unite pregătesc o invazie în...

Rusia susține că nu ea, ci Statele Unite pregătesc o invazie în Ucraina

Rusia susține că nu ea, ci Statele Unite pregătesc o invazie în Ucraina, care ar finaliza cele mai recente declarații ale Occidentului. O ipoteză privind așa-zisele pregătiri ale SUA a fost lansată de Dmitry Polyansky, prim – adjunct al reprezentantului Rusiei la ONU.

Dmitry Polyansky a reacționat la declarațiile lui Jake Sullivan, consilierul președintelui Joe Biden. Sullivan declara, vineri, că Rusia poate invada Ucraina oricând, chiar și în timpul actualei Olimpiade. Reprezentantul președintelui SUA argumenta, astfel, că Rusia nu trebuie să aștepte terminarea Olimpiadei pentru a ataca.

„Trupele noastre sunt încă pe teritoriul nostru dar mă întreb dacă nu chiar Statele Unite vor invada Ucraina. Cineva o va face, după o asemenea campanie de creare de panică”, a spus Polyansky, citat de agenția oficială rusă TASS. „Unii oameni rezonabili sperau ca isteria întreținută de SUA să scadă. Ea este însă pe un nou val”, susține oficialul rus.

Declarația acestuia intervine în contextul în care Rusia a anunțat că și-a redus personalul diplomatic din Ucraina. Dar nu doar Rusia și-a redus personalul diplomatic din Ucraina, ci și alte țări, inclusiv SUA.

Rusia ar putea declanșa o invazie în Ucraina peste trei zile

Rusia ar putea ataca Ucraina în ziua de miercuri, 16 februarie 2022. Această informație a fost transmisă de presa occidentală. Pentru prevenirea unei asemenea agresiuni, SUA livrează armament Ucrainei.

În paralel, Statele Unite sporesc trupele lor din țările est – europene membre NATO. În România începe să sosească un contingent de o mie de militari americani din Forțele Terestre (US Army). Separat, Forțele Aeriene ale SUA au trimis opt avioane F-16 în România.

Pe teritoriul României ar urma să se înființeze și un grup de luptă al NATO. Acesta va fi condus de Franța și va avea caracter permanent. Asemenea grupuri de luptă NATO există deja în Polonia și în statele baltice.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Aproximativ 6.000 de incidente de securitate zilnice la domeniile „.ro”. Digitalizarea și AI, esențiale pentru viitor

Aproximativ 6.000 de incidente de securitate cibernetică au loc zilnic la domeniile ".ro", a anunțat miercuri Victor Vevera, directorul general al Institutului Național de...

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a suferit o pierdere imensă. Ana Karina Schneider s-a stins din viață

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a suferit o pierdere profundă cu decesul conf. univ. dr. habil. Ana-Karina Schneider, o personalitate remarcabilă în domeniul Literaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă