33.3 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 3 septembrie 2024
AcasฤƒTech3 greศ™eli comune รฎntr-o strategie SEO e-commerce

3 greศ™eli comune รฎntr-o strategie SEO e-commerce

Optimizarea Seo a magazinelor online este cea mai eficientฤƒ ศ™i bunฤƒ tehnicฤƒ pentru a obศ›ine clienศ›i noi ศ™i a-i pฤƒstra pe cei existenศ›i. Studiile efectuate au arฤƒtat cฤƒ mai mult de jumฤƒtate dintre clienศ›ii online รฎncep procesul de achiziศ›ie cu ajutorul unui motor de cฤƒutare. Astfel, optimizarea SEO รฎn e-commerce este vitalฤƒ pentru a obศ›ine trafic targetat ศ™i constant.

Din dorinศ›a de a avea un site cรขt mai bine optimizat ศ™i de a atrage utilizatori รฎn mod constat se comit o serie de greศ™eli comune รฎn strategie. Iatฤƒ care sunt trei dintre ele ศ™i cum le poศ›i evita.

Lipsa review-urilor

Dacฤƒ magazinul tฤƒu online nu are review-uri pentru produse din partea clienศ›ilor, vei pierde o cantitate destul de mare din trafic. S-a demonstrat cฤƒ mai mult de jumฤƒtate dintre clienศ›ii online citesc review-urile de la un anumit produs รฎnainte de a face achiziศ›ia. Astfel, review-urile reprezintฤƒ o modalitate simplฤƒ de a obศ›ine conศ›inut nou pentru paginile tale de produs รฎn mod continuu.

Cum rezolvi aceastฤƒ problemฤƒ?

Adaugฤƒ review-uri pentru paginile tale de produs. De asemenea, nu uita ศ™i de paginile de social media, mai ales de Facebook. Totodatฤƒ, รฎndeamnฤƒ-ศ›i clienศ›ii sฤƒ lase review-uri la produsele pe care le cumpฤƒrฤƒ.

Conศ›inutul duplicat

Majoritatea oamenilor care deศ›in un magazin  online ศ™tiu deja cฤƒ oferirea unui conศ›inut dublu va dฤƒuna poziศ›iilor รฎn motoarele de cฤƒutare. Chiar ศ™i aศ™a, รฎncฤƒ mai existฤƒ site-uri care oferฤƒ un astfel de conศ›inut, neศ™tiind probabil cum sฤƒ abordeze ศ™i rezolve aceastฤƒ problemฤƒ.

Cum rezolvi aceastฤƒ problemฤƒ?

Cu ajutorul unor tool-uri dedicate, precum semrush.com testeazฤƒ-ศ›i site-ul. รŽn funcศ›ie de problemele rezultate, ocupฤƒ-te de rezolvarea lor, รฎnsฤƒ ai รฎn vedere ศ™i urmฤƒtoarele aspecte:

  • Sindicalizarea conศ›inutului
  • Folosirea redirectului 301.
  • Pagini goale
  • Folosirea de domenii puternice, cu un conศ›inut specific pentru ศ›ara respectivฤƒ

Viteza de รฎncฤƒrcare a paginilor site-ului slabฤƒ

Google foloseศ™te viteza de รฎncฤƒrcare a paginilor unui site ca parte integratฤƒ din algoritmul sฤƒu. Astfel, viteza de รฎncฤƒrcare este esenศ›ialฤƒ atรขt pentru optimizarea SEO, cรขt ศ™i pentru experienศ›a utilizatorilor.

Un site de e-commerce se poate รฎncฤƒrca greu din cauza platformelor aglomerate, a imaginilor cu dimensiuni mari sau a hostingului ศ™i serverelor care au viteza redusฤƒ.

Cum rezolvi aceastฤƒ problemฤƒ?

Foloseศ™te o reศ›ea de redare de conศ›inut sau Content Delivery Network (CDN). Utilizarea CDN este o soluศ›ie ieftinฤƒ ศ™i eficientฤƒ care te ajutฤƒ sฤƒ creศ™ti viteza de รฎncฤƒrcare a site-ului.

O altฤƒ soluศ›ie constฤƒ รฎn redimensionare tuturor imaginilor existente.

รŽn cazul รฎn care nu ศ™tii care sunt exact problemele site-ului tฤƒu, poศ›i verifica acest lucru cu ajutorul Page Site Insights. Toate greศ™elile din lumea Seo au o rezolvare numai dacฤƒ รฎntr-o agentie SEO din Bucuresti sunt specialiศ™ti cu o vastฤƒ experienศ›ฤƒ รฎn domeniu. Doctor SEO este agenศ›ia care รฎศ›i oferฤƒ servicii de calitate indiferent de tipul site-ului tฤƒu, chiar ศ™i pentru unul e-commerce.

Cele mai citite

Romรขnia ศ™i Moldova, principalele rute de evaziune pentru ucrainenii care evitฤƒ รฎncorporarea

Romรขnia ศ™i Republica Moldova sunt principalele destinaศ›ii pentru ucrainenii care รฎncearcฤƒ sฤƒ evite รฎncorporarea รฎn armata ucraineanฤƒ, potrivit autoritฤƒศ›ilor de la Kiev. Pรขnฤƒ รฎn prezent,...

ANM anunศ›ฤƒ temperaturi mai ridicate decรขt normalul, pรขnฤƒ la sfรขrศ™itul lunii septembrie รฎn toatฤƒ ศ›ara

Meteorologii au anunศ›at marศ›i cฤƒ temperaturile vor rฤƒmรขne peste media normalฤƒ pรขnฤƒ la sfรขrศ™itul lunii septembrie รฎn รฎntreaga ศ›arฤƒ, conform prognozei pentru perioada 2-30...

Cel mai fericit pensionar: A primit 8.000 lei รฎn plus la recalculare

Recalcularea pensiilor a adus o schimbare semnificativฤƒ pentru un ieศ™ean, care acum se bucurฤƒ de cea mai mare pensie din judeศ›ul Iaศ™i. Conform informaศ›iilor publicate...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ