2.5 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăPoliticăCe se întâmplă în USR după demisia lui Cioloș

Ce se întâmplă în USR după demisia lui Cioloș

Mediul politic este preocupat de ce se întâmplă în USR după demisia lui Cioloș. După cum se știe, Dacian Cioloș și-a anunțat demisia din funcția de președinte USR. Demisia a fost anunțată în seara zilei de luni, 7 februarie 2022.

Una dintre primele explicații privind situația partidului a venit de la Ionuț Moșteanu. Acesta este purtătorul de cuvânt al USR.

“E un moment complicat, dificil pentru partid şi îmi pare rău că s-a ajuns aici atât de repede după Congresul de anul trecut şi alegerea preşedintelui. Am încredere în înţelepciunea colegilor mei. E important în momentele acestea să rămânem uniţi. Partidul are încă multe de spus”, a declarat, luni seară, Ionuț Moșteanu.

Încă de duminică, deci cu o zi înainte, informații neoficiale sugerau că Dacian Cioloș renunță la funcția de președinte, dacă proiectul său de reformă este respins. „Eu îmi depun mandatul, eu îmi asum consecințele și îmi depun demisia”, declarase, cu câteva zile mai înainte, Dacian Cioloș. El nu a negat autenticitatea acestei declarații dar, aparent, o zi după aceea se răzgândise.

Președintele Dacian Cioloș sugera că planul său de a reforma USR este respins inclusiv de vicepreședintele Dan Barna.

Imediat după demisia lui Cioloș, funcția de președinte al partidului a fost preluată, interimar, de Cătălin Drulă. Acesta este unul dintre cei zece vicepreședinți ai USR. Dacian Cioloș a precizat, luni seară, că rămâne în partid, dar ca simplu membru. Evident, Dacian Cioloș își menține și funcția de europarlamentar.

Ce se întâmplă în USR ar putea duce la scindarea partidului

Actualul partid USR s-a format prin fuziunea dintre USR și PLUS. Liderul fostului USR era Dan Barna iar liderul PLUS era Dacian Cioloș. Deși Cioloș a fost ales președinte al partidului, conducerea USR este dominată de susținătorii lui Barna.

În competiția pentru funcția de președinte USR au candidat Cioloș și Barna. După ce a pierdut alegerile, Barna a rămas vicepreședinte al partidului. Dacian Cioloș i-ar fi propus postul de prim – vicepreședinte, dar Barna a refuzat oferta.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum să te pregătești pentru SAF-T fără stres și costuri suplimentare pentru afacerea ta 

Odată cu implementarea obligatorie a raportării SAF-T pentru toate firmele începând cu 1 ianuarie 2025, antreprenorii trebuie să se pregătească pentru a evita stresul și costurile...

Candidatul asistem

Privind la liota zgomotoasă de candidați la alegerile prezidențiale te încearcă un sentiment de deznădejde. De fapt, deznădejdea e cea care a și făcut...

„Satana” Piedone și „Sătănel” Simion: Așa arată politica votată de români

O conversație șocantă între George Simion și Cristian Popescu Piedone dezvăluie adevărata față a liderilor politici. https://www.youtube.com/watch?v=5AJhogg8uxY O înregistrare publicată de defapt.ro scoate la iveală...
Ultima oră
Pe aceeași temă