31.8 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalCriza din UcrainaTrupele americane au adus ศ™i humve-uri รฎn Polonia

Trupele americane au adus ศ™i humve-uri รฎn Polonia

Trupele americane au adus cu ele mai multe humve-uri, transportate รฎn magazia unui avion militar american C-17, au sosit luni รฎn Polonia cu alte echipamente militare, รฎn timp ce aceศ™tia(soldaศ›ii americani) s-au instalat รฎn oraศ™ul polonez Rzeszow, din estul Poloniei.

Cinci avioane militare americane au aterizat luni (7 februarie) pe aeroportul Rzeszow-Jasionka, situat la aproximativ 100 km (62 mile) de graniศ›a cu Ucraina, relateazฤƒ Reuters.

Preศ™edintele american Joe Biden a ordonat miercuri (2 februarie) sฤƒ se adauge aproape 3.000 de soldaศ›i suplimentari รฎn Polonia ศ™i Romรขnia, รฎn timp ce Washingtonul รฎncearcฤƒ sฤƒ-i liniศ™teascฤƒ pe aliaศ›ii nervoศ™i ai NATO.

Trupele americane aduc tehnicฤƒ ศ™i logisticฤƒ adecvatฤƒ, printre care ศ™i humve-uri รฎn Polonia, รฎn replicฤƒ la acศ›iunile Rusiei


รŽntrucรขt Rusia adunฤƒ peste 100.000 de militari รฎn apropierea graniศ›ei, Moscova a spus cฤƒ nu plฤƒnuieศ™te o invazie, dar cฤƒ ar putea รฎntreprinde acศ›iuni militare nespecificate dacฤƒ cerinศ›ele sale de securitate nu sunt รฎndeplinite.

Printre acestea se numฤƒrฤƒ promisiunea cฤƒ NATO nu va admite niciodatฤƒ Ucraina, o cerere pe care Statele Unite ศ™i alianศ›a de securitate occidentalฤƒ a celor 30 de naศ›iuni au considerat-o inacceptabilฤƒ.

Alte trupe americane au sosit luni รฎn Polonia รฎn urma soldaศ›ilor de elitฤƒ ศ™i a lanศ›ului de comandฤƒ. Washingtonul รฎศ™i รฎntฤƒreศ™te aliaศ›ii NATO din Europa de Est pe fondul consolidฤƒrii armatei ruse la graniศ›a cu Ucraina.

Nu a fost imediat clar cรขte trupe au sosit. Cu toate acestea, o aeronavฤƒ C17 este โ€žproiectatฤƒ sฤƒ arunce 102 paraศ™utiศ™ti ศ™i echipamentele acestoraโ€, potrivit site-ului Air Force. Preศ™edintele american Joe Biden a ordonat trimiterea a aproape 3.000 de soldaศ›i suplimentari รฎn Polonia ศ™i Romรขnia.

Trupe americane au ajuns รฎn Polonia
Pe de altฤƒ parte, Washingtonul face tot posibilul pentru a-i liniศ™ti pe aliaศ›ii NATO. Pentagonul a spus cฤƒ aproximativ 1.700 de membri ai serviciului, รฎn principal din Divizia 82 Airborne, vor fi dislocaศ›i de la Fort Bragg, Carolina de Nord, รฎn Poloni

Adunarea trupelor occidentale รฎn apropierea Ucrainei are loc pe fondul รฎngrijorฤƒrilor cu privire la o posibilฤƒ invazie din partea Rusiei. รŽn acelaศ™i timp, Moscova a negat constant aceste acuzaศ›ii. Totuศ™i, Vladimir Putin a transmis cฤƒ pot avea loc miศ™cฤƒri militare nespecificate รฎn cazul รฎn care NATO nu รฎndeplineศ™te cererile Rusiei.


Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe ย Facebookย ศ™iย Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

VIDEO. Patru locaศ›ii „Socului Kebab” din BucureลŸti, รฎnchise temporar de ANPC

Patru locaศ›ii ale lanศ›ului de fast-food โ€žSocului Kebabโ€ din Bucureศ™ti au fost รฎnchise temporar de Autoritatea Naศ›ionalฤƒ pentru Protecศ›ia Consumatorilor (ANPC). โ€žSocului Kebabโ€ din Bucureศ™ti...

China, Brazilia ศ™i India sunt favoritele lui Putin pentru negocierile de pace cu Ucraina

Beijing, Brazilia sau New Delhi โ€“ acestea sunt capitalele pe care Vladimir Putin le-ar considera intermediari cinstiศ›i รฎn discuศ›iile pentru a pune capฤƒt rฤƒzboiului...

Mihai Bobonete a devenit viral! Ce comentariu a lฤƒsat la postarea Mฤƒdฤƒlinei Ghenea

Mihai Bobonete, cunoscut pentru umorul sฤƒu savuros, a revenit cu o nouฤƒ replicฤƒ plinฤƒ de ironie ศ™i umor la o postare a Mฤƒdฤƒlinei Ghenea. ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ