22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăCoronavirusDecesele cauzate de coronavirus în SUA depășesc 900.000

Decesele cauzate de coronavirus în SUA depășesc 900.000

Pandemia de coronavirus a atins o nouă etapă sumbră în Statele Unite, numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 depășind 900.000, potrivit datelor colectate de Reuters.

În timp ce numărul zilnic al decedaților a început să se stabilească, cel mai recent număr marchează o creștere uluitoare de peste 100.000 de decese cauzate de COVID-19 în S.U.A.

Dovezile preliminare au arătat că Omicron provoacă, în general, afecțiuni mai puțin severe decât tulpinile anterioare. Dar volumul mare de cazuri Omicron a alimentat o creștere a numărului de spitalizări, care a împins multe sisteme de sănătate din SUA la limitele lor în ultimele săptămâni.

Experții au spus că cea mai mare parte a pacienților Omicron care au necesitat spitalizare erau persoane nevaccinate și persoane cu alte afecțiuni cronice.

Datele sugerează, de asemenea, că Omicron ar fi lovit Statele Unite mai puternic decât alte țări cu populații mai tinere, cum ar fi Africa.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă