16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăLifestyleFostul director de creație al Vogue, André Leon Talley, a murit la...

Fostul director de creație al Vogue, André Leon Talley, a murit la vârsta de 73 de ani

André Leon Talley, fostul director de creație pentru Vogue și un icon al modei în sine, a murit la vârsta de 73 de ani. A fost primul editor de culoare care a ajuns la un nivel atât de mare în industria modei.

André Leon Talley a murit la 73 de ani

Omagiile aduse lui Talley au început să vină marți seara, scriitoarea Roxane Gay descriindu-l pe Twitter drept „un far de stil pentru atât de mulți”. Editorul-șef al British Vogue, Edward Enninful, i-a mulțumit între timp regretatei pictograme pentru că „a deschis calea”, scriind pe Instagram: „Fără tine, eu nu aș mai fi”.

Talley a fost un pionier în industria modei, un bărbat de culoare într-o lume adesea insulară dominată de bărbați și femei albe. În 2017, la un eveniment la Academia de Muzică din Brooklyn, Talley a descris provocările promovării diversității pe paginile lucioase ale revistelor de modă.

„Am lucrat în culise. Am făcut-o pe tonuri dulci, am fost persistent și tenace….mi-am asumat întotdeauna un rol foarte liniștit. Nu am țipat, nu am țipat și nu am țipat… Asta a fost cea mai bună strategie , pentru că asta a fost lumea în care m-am mutat. La urma urmei, a fost Vogue, dragă”, a spus el gazdei Tamron Hall.

Talley a lucrat pentru Vogue 40 de ani

Leon s-a născut la Washington DC, dar la două luni, părinții l-au adus în Durham, Carolina de Nord, unde a fost crescut de bunica sa. În memoriile sale din 2020, „The Chiffon Trenches”, el a descris bucuria sa timpurie de a se scufunda în cărți la biblioteca orașului din Durham.

Talley a ajuns la New York în 1974 și s-a trezit rapid la intersecția frenetică dintre modă și artă. Acesta a lucrat cu Halston, Karl Lagerfeld și Andy Warhol. După o perioadă la Paris cu Women’s Wear Daily, Talley s-a alăturat Vogue în 1983 ca director de știri. A fost promovat la funcția de director de creație în 1988 și mai târziu a fost redactor general.

Cu excepția unei perioade cu revista W la Paris, el a rămas la Vogue timp de aproape patru decenii. A fost adesea văzut stând în primul rând al prezentărilor de modă de elită alături de redactorul-șef Anna Wintour, iar influența sa asupra modei a continuat mult după plecarea sa de la Vogue în 2013.

Talley a fost jurat la „America’s Next Top Model”

Talley a apărut ca jurat la „America’s Next Top Model” și a făcut obiectul unui documentar The Gospel Selon André, care a fost lansat în 2017 și a fost distins cu Cavalerul de l’Ordre des Arts et des Lettres de către guvernul francez în onoarea contribuției sale la industria modei.

Anul trecut, Talley a atins semnificația copertei Vogue cu poetul Amanda Gorman pentru comunitatea neagră și pentru lumea modei în general, descriind-o „o premieră pentru atât de multe niveluri”, potrivit CNN.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă