12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSănătateUn medic român acuză Ungaria și România pentru gestionarea pandemiei

Un medic român acuză Ungaria și România pentru gestionarea pandemiei

Un medic român a făcut o comparaţie între modul în care au acţionat România şi Ungaria în timpul pandemiei.
Ambele ţări au luat măsuri epidemiologice în dorul lelii, iar rezultatul se vede în ratele uriaşe de mortalitate şi de infectare, a spus medicul Gabriel Tatu-Chiţoiu.  

Specialistul român susţine că autorităţile din România şi Ungaria au adoptat, în mod greşit, varianta „selecţiei naturale” în timpul pandemiei. Asta deşi Ungaria a fost lăudată iniţial pentru măsurile luate.

„Mai doreşte vreun antivaxer/pro-antivirale în COVID/pro vaccin chinezesc sau vaccin Sputnik să ne dea drept exemplu Ungaria (ţară producătoare de antivirale şi care a folosit din plin Sputnik)? Şi la ei şi la noi s-a „mers” practic pe selecţie naturală. Măsuri epidemiologice luate în dorul lelii… Efect: rate de infectare şi mortalitate uriaşe la 1 milion de locuitori comparativ cu ţările masiv vaccinate şi cu măsuri antiepidemiologice elementare aplicate”, a explicat medicul Tatu-Chiţoiu, conform Ziarul Financiar.

Acest medic român ce a comparat România Ungaria spune că rata de infectare e mai mare în țara vecină

Specialistul român mai spune că rata de infectare în Ungaria este mai mare decât în România.

„Dacă eram „neliniştiţi” că ungurii ne-au bătut la mortalitate în valurile anterioare cu voia autorităţilor române am mai „recuperat” din distanţă în valul 4 în care i-am bătut noi pe unguri la mortalitate cu tot consumul masiv de Arbidol luat la preţ de speculă de pe tarabele din pieţe. Iar rata de infectare în Ungaria, cu toată producţia lor de antivirale, este vădit mai mare decât în România” a adăugat medicul român.

Până sâmbătă, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.797.706 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea, peste 58.000 au murit.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă