21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăLifestyleDan Negru: Televiziunea RAI manipulează politic

Dan Negru: Televiziunea RAI manipulează politic

Scandalul dintre reporterul televiziunii RAI și senatoarea Diana Șoșoacă e maxim mediatizat în România. În Italia, în afară de la La stampa, niciun ziar serios nu a preluat subiectul. Lucia Goracci, protagonista interviului cu năbăi e specializată în jurnalismul de front.

Cunoscutul show-man Dan Negru face lumină, într-o postare pe pagina sa de socializare. RAI manipulează politic. Acesta e mesajul său.

“Scandalul avocatei Șoșoacă cu televiziunea Rai e breaking news in Romania si RAI e privită ca televiziunea profesionistă.

Aiurea!

RAI performează in divertisment tv dar e părtinitoare politic de ani de zile.

Trustul face jocuri politice.

citește și: Presa italiană dezvăluie motivul scandalului din biroul Dianei Șoșoacă: senatoarea a amenințat cu un nou Proces Nurnberg

Divertismentul tv pe care îl promovează trustul cu formate internaționale cu bucătari, talent show-uri muzicale sau reality-uri încerca să curețe imaginea murdară politică pe care o are.

E o practică des folosită in trusturi media europene sau americane: faci divertisment tv cu show-uri scumpe pe o tv generalistă și acoperi astfel manipularea politică pe care celelate televziuni din trust o fac.

În Italia în afară de la La Stampa….

Asta face RAI !

Cele trei rețele de televiziune RAI sunt împarțite de principalele grupări politice din Italia :

Rai Uno este pro-guvernamental

Rai Due este de centru-dreapta

RaiTre este de centru-stânga chiar dacă acum conducerea RAI Tre este pro Movimento 5 Stelle.

E tot in joc politic.

Nu va mai uitați admirativ la orice e din afară.

Adeseori cei mari sunt mari doar pemtru că stăm noi în genunchi.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...
Ultima oră
Pe aceeași temă