17 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăInternaționalReuters: Rusia, avertizată de G7 în cazul în care atacă Ucraina

Reuters: Rusia, avertizată de G7 în cazul în care atacă Ucraina

Rusia va suporta consecințe grave și costuri masive dacă președintele Vladimir Putin va ataca Ucraina, a avertizat Grupul celor Șapte State.

Reuters notează că serviciile de informații americane evaluează că Rusia ar putea planifica o ofensivă pe mai multe fronturi asupra Ucrainei încă de anul viitor, care să implice până la 175.000 de militari.

Kremlinul neagă că intenționează să invadeze și spune că Occidentul este cuprins de rusofobie. Moscova declară că extinderea NATO amenință Rusia și a încălcat asigurările care i-au fost date atunci când Uniunea Sovietică s-a prăbușit, în 1991.

La o întâlnire din orașul Liverpool, din nordul Angliei, delegații G7 au spus că sunt uniți în condamnarea prezenței armatei Rusiei în apropierea Ucrainei și au cerut Moscovei să se detensioneze situația.

Rusia nu ar trebui să aibă nicio îndoială că o nouă agresiune militară împotriva Ucrainei ar avea consecințe masive și costuri severe”, se arată în declarație, confirmat de surse G7.

„Reafirmăm angajamentul nostru neclintit față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, precum și dreptul oricărui stat suveran de a-și determina propriul viitor”, este anunțul G7.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Bursele europene închid pe plus după decizia BCE de a reduce dobânzile

Bursele europene au închis în creștere vineri, pe fondul analizei investitorilor asupra recentei decizii a Băncii Centrale Europene (BCE) de a reduce dobânzile și...

Ce trebuie să facă o companie pentru a accesa noul program de finanțare pentru afacerile în creștere

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), care administrează programe precum Noua Casă și IMM Invest, va lansa un...

SUA aprobă vânzarea a 32 de avioane F-35A către România, în cadrul unui acord de 6,4 miliarde de dolari

Departamentul de Stat al SUA a aprobat recent vânzarea a 32 de avioane de luptă F-35A Lightning II către România, într-un acord evaluat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă