14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalTrump spune că ştie ''multe'' despre explozia misterioasă din Rusia

Trump spune că ştie ”multe” despre explozia misterioasă din Rusia

“SUA au aflat multe despre explozia unei rachete defectuoase în Rusia”, a postat pe Twitter miliardarul republican, menţionând racheta “Skyfall”. “Noi avem o tehnologie similară, dar mai avansată”, a adăugat el.

“Iată ce este bizar. Noi nu avem un program de rachete de croazieră cu propulsie nucleară”, a replicat pe Twitter expertul american Joe Cirincione.

“Am încercat să dezvoltăm una, în anii 1960, dar era prea delirant, prea irealizabil, prea crud chiar şi pentru acei ani de nebunie nucleară ai Războiului rece”, a adăugat Cirincione, preşedinte al fundaţiei Ploughshares Fund, care militează pentru o denuclearizare globală.

Potrivit experţilor americani, accidentul de săptămâna trecută este probabil legat de testarea unei rachete de croazieră cu propulsie nucleară pe care Rusia o numeşte 9M730 ‘Burevestnik’, una dintre noile arme “invincibile” despre care Vladimir Putin a vorbit la începutul anului.

NATO a dat acestei rachete ruse numele de “SSC-X-9 Skyfall”.

La patru zile după explozie, care s-a soldat cu cel puţin cinci morţi, autorităţile ruse au recunoscut luni că accidentul a fost legat de testarea unor “arme noi”, promiţând să le ducă “până la capăt”.

Baza unde s-a produs accidentul, deschisă în 1954 şi specializată în teste cu rachete ale flotei ruse, în special rachete balistice, este situată în apropiere de satul Nionoska, în regiunea Arhanghelsk.

Cele mai citite

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...
Ultima oră
Pe aceeași temă