21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăPoliticăNicolae Ciucă, premier desemnat pentru a forma noul Guvern

Nicolae Ciucă, premier desemnat pentru a forma noul Guvern

Nicolae Ciucă, premier desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru a forma noul executiv. Șeful statului a luat această decizie după consultările cu partidele politice pe care le-a avut luni, începând cu ora 12.00, la Palatul Cotroceni.

YouTube video

Klaus Iohannis, declarație scurtă și la obiect

Klaus Iohannis a declarat că în Parlament s-a format o majoritate solidă. Iată principalele declarații ale președintelui:

„Partidele au venit împreună la consultări și am avut o discuție pe care o consider foarte bună”.

„Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o”.

„În consecință, îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă, aici de față, pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului României pentru votul de încredere”.

„Domnule prim ministru desemnat vă doresc succes și vă dau cuvântul”.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Ciucă, premierul desemnat al României. Cine este „Generalul Deșertului”

NIcolae Coucă, premier desemnat pentru a doua oară
Nicolae Ciucă, propus pentru a doua oară la Palatul Victoria

Nicolae Ciucă, premier desemnat. Vom avea Guvern în câteva zile

Nicolae Ciucă a precizat că joi am putea avea un nou Guvern. Iată ce a declarat premierul desemnat:

„În ultimle zile am lucrat împreună cu celelalte partide la un program de guvernare”.

„Vrem să constituim o Coaliței solidă în Parlamentul României, astfel încăt să putem să realizăm un Guvern care să asigure stabilitatea țării”.

„Practic, cetățenii români așteaptă de la noi stabilitate și soluții pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemia Covid-19, criza energetică și să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR”.

„Este cât se poate de evident că este pentru prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanțial pentru tot ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiții solide și foarte bine aplicate în România precum și un program de măsuri sociale astfel încât să poată să fie acoperite toate problemele create de situația de criză în care ne găsim”.

„Vă mulțumesc foarte mult și sperăm ca, începând de joi, să putem să ne apucăm serios de treabă la nivelul echipei guvernamentale”.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Ciucă, varianta liberalilor pentru funcția de premier

Sursa foto: INQUAM/MEDIA

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cărucioarele pentru bebeluși – află ce model să alegi pentru a fi cel mai folosit accesoriu pentru micuțul tău

Procesul continuu de dezvoltare al tehnologiei nu a ocolit nici domeniul produselor pentru copii, unde, spre exemplu, cărucioarele pentru bebeluși au parcurs o...

Sfânta Lumină va fi adusă, sâmbătă seara, de la Ierusalim

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va...

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...
Ultima oră
Pe aceeași temă