19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăPoliticăCriza politicăCîțu vrea propunere comună de premier de la PNL și PSD

Cîțu vrea propunere comună de premier de la PNL și PSD

Cîțu vrea propunere comună de premier a PNL și a PSD. Președintele PNL, Florin Cîțu, a făcut acest anunț miercuri, 17 noiembrie 2021. Întrebat de jurnaliști dacă PNL și PSD vor avea o propunere comună de premier, Cîțu a răspuns afirmativ. Liderul PSD a justificat această opțiune prin faptul că, în caz contrar, nu se se poate forma Guvernul.

Propunerea de premier, dacă e agreată de PNL și PSD, îi va fi prezentată președintelui Iohannis. Viitorul premier ar urma să conducă un guvern format din miniștri PSD, PNL și UDMR. “Voi aștepta până ce, din discuțiile dintre partide, se conturează o majoritate”, declarase președintele Iohannis acum două săptămâni.

Cîțu vrea propunere comună de premier

PNL și PSD par a fi acceptat ideea de a desemna premierul prin rotație. Termenul folosit de Florin Cîțu pentru acest procedeu este “rotativă”. PNL și PSD nu s-au înțeles deocamdată care dintre aceste două partide să dea primul premier. În plus, PSD insistă ca premierul dat de PNL să nu fie Florin Cîțu. După cum se știe, Cîțu a pierdut funcția de premier prin moțiunea de cenzură pe care a inițiat-o PSD.

Din PSD, propunerea de premier ar fi Marcel Ciolacu, președintele partidului. Ciolacu spunea însă că nominalizarea lui nu s-a discutat în partid.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...
Ultima oră
Pe aceeași temă