21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăInternaționalAfghanistanTalibanii vor să colaboreze cu comunitatea internațională

Talibanii vor să colaboreze cu comunitatea internațională

Talibanii sunt „nerăbdători” să colaboreze cu comunitatea internațională, susține șeful diplomației chineze, Wang Yi. Acesta a declarat în cadrul unei conferințe că Beijingul este pregătit sp înceapă discuțiile cu Afganistanul.

Talibanii, pregătiți pentru o colaborare cu comunitatea internațională

„Talibanii sunt nerăbdători să intre în dialog cu lumea. China va găzduit a treia întâlnire a Vecinilor Afganistanului la momentul potrivit”, a adăugat ministrul chinez de externe.

La conferință au participat reprezentanți ai Afganistanului și a țărilor vecine. Oficiali din  Pakistan, Tajikistan, Turkmenistan și Uzbekistan au participat în persoană. În același timp, reprezentanții Chinei și Rusiei s-au prezentat online.

Discuțiile au fost convocate după o conferință similară găzduită de Pakistan în septembrie. Pe de altă parte, SUA și alte țări străine caută o modalitate de a colabora cu talibanii pentru a stabili viitorul Afganistanului. Țara are nevoie disperată de ajutoare umanitare pentru a nu ajunge în colaps.

Majoritatea liderilor internaționali nu plănuisc să îi recunoască oficial pe talibani la conducerea țării până nu îndeplinesc mai multe cerințe. Talibanii s-au angajat să respecte drepturile cetățenilor, în special al femeilor. Cu toate acestea, multe dintre ele au fost încălcate prin diverse acțiuni ale conducătorilor.

 Iranul și-a reiterat poziția oficială că talibanii ar trebui să formeze un guvern incluziv din care să facă parte și reprezentanți ai minorităților etnice și religioase.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Incendiu puternic în nordul Capitalei. 20 de persoane au fost evacuate

Un incendiu violent a izbucnit în nordul Capitalei, cartierul Aviației, la un bloc aflat în construcție. Fumul dens este vizibil de la kilometri distanță,...
Ultima oră
Pe aceeași temă