17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăCoronavirusVaccinul anti-Covid-19 pentru copii este sigur și eficient

Vaccinul anti-Covid-19 pentru copii este sigur și eficient

Vaccinul anti-Covid-19 pentru copii este eficient și sigur, anunță compania Moderna. Testele au arătat un răspuns imunitar puternic, iar toleranța a fost în general bună la copiii cu vârsta între 6 și 11 ani.

Vaccinul anti-Covid-19 pentru copii, sigur și eficient

Moderna a precizat că vaccinul anti-COVID-19 pentru copii în două doze a generat anticorpi neutralizanţi. Un comitet de specialişti din cadrul Agenţiei pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) urmează să ia o decizie asupra aprobării vaccinului anti-Covid-19 la copii. Până în prezent, serul era autorizat pentru utilizare in regim de urgenţă în cazul adulţilor. De asemenea, acesta a primit undă verde pentru cea de-a treia doză.

Totuși, vaccinul nu a fost autorizat până acum și în rândul copiilor. Suedia a sistat utilizarea vaccinului Moderna pentru copiii din grupe mai mici de vârstă după ce au fost sesizate cazuri de inflamaţie cardiacă la adulţi tineri.

De asemenea, Pfizer a solicitat autorităților de reglementare din SUA să aprobe vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Compania a depus luna trecută la FDA  rezultatul unor teste clinice ale vaccinului din această categorie.

„Această depunere este un pas important în lupta noatră continuă împotriva covid-19”, a transmis compania pe Twitter. 

Pe de altă parte, Moderna a susținut că rezultatele testelor au fost cele așteptate. Vaccinul a fost făcut în doze de 50 de micrograme, jumătate din cantitatea administrată adulților. Studiul a fost realizat pe  4.753 de participanţi, iar efectele secundare au fost minore sau moderate. Printre acestea se enumeră oboseala, febră și durerile de cap.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ciucă știe calitățile pe care le așteaptă românii de la viitorul președinte

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, apare într-un clip video în care anunță ce calități ar trebui să aibă un candidat la funcția...

Buzăul va avea echipă în Liga 1 după 15 ani de absență

Gloria Buzău a revenit în elita fotbalului românesc după 15 ani de absență, în urma victoriei obținută pe teren propriu cu scorul de 3-0...

Ciolacu a fost la stadion la promovarea Gloriei Buzău în SuperLiga după 15 ani

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent pe stadion la meciul Gloria Buzău - Unirea Slobozia 3-0 și a sărbătorit promovarea în SuperLiga a gazdelor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă