10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internăIrigațiile au fost excluse din PNRR. Ce probleme a avut proiectul României

Irigațiile au fost excluse din PNRR. Ce probleme a avut proiectul României

Irigațiile au fost excluse din PNRR, în cazul României. Decizia de ajustare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României a fost luată de Comisia Europeană. Justificarea acestei decizii a Comisiei a fost prezentată de un oficial de la Bruxelles.

“Sunt câteva proiecte respinse, proiecte pentru care nu am putut da undă verde ca ele să fie incluse în Plan. Cele mai intense discuții cu autorităţile române se refereau la măsurile de irigaţii în agricultură. Pentru că aici se pune întrebarea în ce măsură proiectele de irigare prejudiciază mediul. Şi pentru că era vorba de o sumă importantă, două miliarde de euro pe care au cerut-o autorităţile române, am dorit să avem dovezi că aceste măsuri de irigaţii nu ar fi deteriorat situaţia corpurilor de apă. Aceste sisteme de irigaţii trebuie alimentate. Dacă nu se poate demonstra că prin această alimentare nu se va prejudicia mediul, nu putem aproba. Iar autorităţile române nu au putut să furnizeze Comisiei aceste dovezi şi de aceea noi am insistat ca aceste măsuri legate de irigaţii să fie scoase din Plan”, a afirmat un înalt oficial al Uniunii Europene.

Irigațiile au fost excluse din PNRR

În paralel cu această decizie a Comisiei Europene, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că demisionează din Guvernul Cîțu. Demisia ar urma să fie înaintată marți, 28 septembrie 2021. Ministrul spune că unul dintre motivele demisiei este alocarea insuficientă de bani pentru agricultură.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă