7 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internațional„Revoluția” din China i-a costat pe investitori 3 trilioane de dolari

„Revoluția” din China i-a costat pe investitori 3 trilioane de dolari

De ce investitorii continuă afacerile cu chinezii

Firmele de investiții globale de renume se mențin cu China, în ciuda unei represiuni radicale asupra afacerilor de către Partidul Comunist aflat la guvernare, care a șters 3 trilioane de dolari din valoarea de piață a celor mai mari companii din țară.

Chiar dacă autoritățile elimină statu quo-ul pentru tehnologie, educație și alte întreprinderi private, făcând comparații cu Revoluția Culturală a lui Mao Zedong în acest proces, unele dintre cele mai mari nume din managementul activelor spun că este încă un moment bun pentru a investi. Ei susțin că mișcările recente de reglementare au fost necesare și așteptate, iar povestea de creștere a Chinei a rămas atractivă.

„Cazul pentru China pe termen lung este intact”, a declarat Luca Paolini, strateg șef pentru compania Pictet Asset Management. Firma este o ramură a băncii private elvețiene Pictet Group, care are active în administrare de 746 miliarde de dolari.

De asemenea, mai multe dintre cele mai mari nume de pe Wall Street, inclusiv BlackRock (BLK), cel mai mare manager de active din lume, Fidelity și Goldman Sachs (GS), încă îi sfătuiesc pe clienți să continue să cumpere, însă cu mare prudență.

„Autoritățile chineze își vor echilibra probabil agenda de reglementare cu dorința de stabilitate economică, iar intensitatea represiunii reglementare se poate diminua pe fondul creșterii mai lente și a volatilității pieței.”, scriau strategii de la BlackRock într-o notă de cercetare din august.

Represiunea, un obstacol în creșterea economică

Reducerea din ultimul an a zguduit multe companii până la baza lor și poate acționa, de asemenea, ca un obstacol în creșterea economică. Sectorul serviciilor s-a contractat în august pentru prima dată în 18 luni.
Compania de tehnologie financiară Ant Group ar fi valorat jumătate din ceea ce era înainte ca o ofertă publică planificată să fie suspendată în noiembrie anul trecut și a fost nevoită să-și revizuiască afacerea. Acțiunile companiei Didi nu au reușit să se apropie de prețul IPO după ce Beijingul a început să cerceteze compania la începutul acestei veri, se arată în analiza făcută de CNN.

Investitorii așteaptă noi reglementări

Totădată, regulile extinse dezvăluite în iulie au închis în esență sectorul chinez de tutoriale pentru 120 de miliarde de dolari. Unii mari susținători ai investițiilor chinezești – printre care fondatorul SoftBank (SFTBF) Masayoshi Son – au avertizat că vor trebui să aștepte reglementările înainte de a decide să cumpere din nou mai agresiv. Alții, inclusiv Bank of America (BAC), au recomandat abandonarea stocurilor de tehnologie chineză în totalitate pentru oportunități în Australia, Japonia, India și alte părți ale Asiei.

„Deși susținem avantajele și realizările tehnologice impresionante ale Chinei la scară globală de ani de zile … credem că este puțin probabil ca depășirea reglementării să se disipeze în curând”, au scris analiștii de la Bank of America în iulie.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Peste 100000 de votanți din diaspora s-au prezentat la urne până sâmbătă, ora 15.00, la alegerile prezidențiale

Peste 104.000 de alegători s-au prezentat la urne în diaspora, până sâmbătă la ora 15,00, pentru a vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale,...

A murit Gabriel Cotabiță. Artistul avea 69 de ani

Doliu în muzică. Gabriel Cotabiţă, unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi de muzică uşoară din România, a murit, a anunţat compozitorul Ionel Tudor. Artistul...

Numărul virozelor, în creștere. INSP anunță peste 93.000 de cazuri de infecţii respiratorii în săptămâna 11-17 noiembrie

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a raportat peste 93.000 de cazuri de infecţii respiratorii în perioada 11-17 noiembrie, înregistrând o creştere semnificativă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă