20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăInternaționalCorupție și la case mari. Un vicecancelar austriac a fost condamnat pentru...

Corupție și la case mari. Un vicecancelar austriac a fost condamnat pentru 15 luni cu suspendare

Fostul vicecancelar austriac Heinz-Christian Strache a fost condamnat vineri la 15 luni de închisoare cu suspendare, în cazul de corupţie din anul 2019, informează cotidianul Le Figaro.

Decizia a fost anunţată de judecătoarea Claudia Moravec-Loidolt, de la Tribunalul din Viena. “Cronologia evenimentelor nu lasă loc dubiilor”, a argumentat judecătoarea.

Heinz-Christian Strache, fostul lider al formaţiunii de extremă-dreapta Partidul Libertăţii şi fost vicecancelar al Austriei, s-a declarat nevinovat. “Nu am primit niciodată niciun favor, eu am acţionat din convingere”, a afirmat Heinz-Christian Strache.

“Afacerea Ibiza” a condus în 2019 la demisia vicecancelarului austriac Heinz-Christian Strache. După difuzarea unei înregistrări video, Heinz-Christian Strache a fost acuzat de contacte ilegale cu un om de afaceri rus.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Româncele și-au aflat adversarele de la Roland Garros

Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Irina Begu şi-au aflat adversarele din prima rundă a turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Astfel,...

Cu cât va crește salariul minim

Salariul minim brut va crește la 3700 de lei, anunță un articol publicat pe site-ul Termene.ro. Decizia privind creșterea salariului minim în România este reglementată...

Modificări la recunoașterea cursurilor din străinătate

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin privind modul de echivalare a cursurilor efectuate în străinătate și lista persoanelor care...
Ultima oră
Pe aceeași temă