5.4 C
București
miercuri, 11 decembrie 2024
AcasăLifestyleUntold vinde opere de artă digitale unice. Cum poți să devii proprietar

Untold vinde opere de artă digitale unice. Cum poți să devii proprietar

Acestea vor fi scoase la vânzare pe cea mai mare piață de bunuri digitale din lume.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor Untold, primul NFT (Non Fungible Token) va putea fi găsit în curând pe OpenSea, cea mai mare piață generală pentru bunurile digitale deținute de utilizatori.

„OpenSea permite cumpărarea sau vânzarea unor obiecte de colecție cripto, articole de joc, artă digitală și alte articole digitale bazate pe blockchain. Acestea pot fi vizualizate oriunde, schimbate în mod deschis și cu adevărat deținute într-un mod care nu a fost niciodată posibil înainte în lumea digitală”, au transmis organizatorii festivalului, care precizează că Untold va fi primul festival din lume care lansează un NFT.

Cei care vor să achiziționeze primul NFT trebuie să se înregistreze pe untold.com

„NFT-ul este o certificare care permite deținătorului să își urmărească bunul digital într-un sistem blockchain, să-i verifice constant valoarea și s-o vândă la momentul potrivit. În artă, e ca și cum deții tabloul original, oricâte printuri se mai fac pe lumea aceasta. Este ca și cum ai deține o operă de artă digitală, cu valoare artistică. Practic NFT-urile sunt active în lumea digitală care pot fi cumpărate şi vândute ca orice altă proprietate, dar nu au nicio formă tangibilă”, au mai transmis organizatorii Untold.

Fenomenul NFT a devenit foarte popular în rândul celor pasionați de acest domeniu. Și unii dintre artiștii care au urcat pe mainstage-ul Untold au scos la vânzare NFT-uri. Steve Aoki a vândut prima colecție de NFT cu peste 4,25 de milioane de dolari și descrie NFT-ul ca un fenomen care nu mai poate fi oprit. Don Diablo și KYGO au anunțat că vor lansa în curând primul lor NFT, care va consta în câteva piese noi ori producții nelansate încă.

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dobânda fixă: Scutul împotriva imprevizibilității economice

Un credit cu dobândă fixă elimină incertitudinile asociate fluctuațiilor pieței, spun analiștii financiari Dobânda fixă la un credit ipotecar nu este doar un instrument financiar,...

Banca Mondială: Sărăcia extremă la nivel global revine la nivelurile dinaintea pandemiei

Regiunile cele mai afectate de sărăcie în ultimii ani sunt Orientul Mijlociu și Africa de Nord Banca Mondială a publicat noile estimări privind sărăcia globală,...

Bursa de Valori București explorează înființarea unei burse la Chișinău, alături de statul moldovenesc

Acest demers ar putea marca un moment crucial pentru integrarea economică regională și pentru atragerea de investiții în Republica Moldova Bursa de Valori București (BVB)...
Ultima oră
Pe aceeași temă