15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialAngela Merkel, personalitatea anului 2014

Angela Merkel, personalitatea anului 2014

Editorii revistei britanice The Times au desemnat-o pe Angela Merkel drept personalitatea anului 2014. Distincția i-a fost acordată pentru rolul major pe care l-a jucat în negocierile tensionate duse cu Vladimir Putin, după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia.

Titlul a fost acordat ”într-un moment în care relaţiile dintre Est şi Vest s-au apropiat de cea mai periculoasă criză geopolitică de după Războiul Rece", a explicat cotidianul britanic, potrivit Mediafax.

Ea îi urmează astfel lui Vladimir Putin, care a fost desemnat personalitatea anului 2013 de către revista The Times.
Aflată la conducerea Germaniei din 2005, Angela Merkel a fost realeasă în funcţia de cancelar, cu 96,7% din voturi, în fruntea partidului său, Uniunea Creştin-Democrată, pentru a opta oară consecutiv, pe 9 decembrie.

Angela Merkel nu a anunţat deocamdată dacă intenţionează să candideze pentru un al patrulea mandat de cancelar, dar 74% dintre germani sunt convinşi că Merkel intenţionează să se prezinte la alegerile din 2017 şi 56% dintre compatrioţii ei doresc ca ea să îşi păstreze funcţia după acele alegeri.

Titlul de personalitatea anului este decernat şi de o publicaţie americană cu nume asemănător, prestigioasa revistă Time, care a decis să acorde această distincţie pe 2014 medicilor, infirmierelor, personalului medical, ONG-urilor şi tuturor voluntarilor care s-au implicat în lupta contra virusului Ebola care a făcut ravagii în Africa.

Cele mai citite

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă