19.6 C
București
miercuri, 5 iunie 2024
AcasăSpecialRomânia - Croaţia, scor 23-23, în al doilea meci din calificările la...

România – Croaţia, scor 23-23, în al doilea meci din calificările la CM de handbal masculin tineret

Naţionala de handbal masculin tineret a României a remizat sâmbătă, la Piteşti, cu reprezentativa Croaţiei, scor 23-23 (11-10), în al doilea meci din grupa 6 europeană de calificare la Campionatul Mondial din 2015.

Marcatorii României au fost Nistor 9 goluri, Negru 5, Şomlea 2, Racoţea 2, Rotaru 2, Burlacu 1, Ungureanu 1, Szasz 1 gol. Sâmbătă seară va mai avea loc în grupa 6 meciul dintre Bulgaria şi Slovenia.

În prima partidă, disputată vineri, România a învins Bulgaria, cu scorul de 38-20 (22-9), în timp ce Croaţia a învins Slovenia, cu 25-22.

Duminică, în ultimul meci, România va juca de la ora 18.00 cu Slovenia, iar de la ora 16.00, Croaţia se va duela cu Bulgaria. Croaţia şi România au ambele câte trei puncte.

Conform regulamentului, doar prima clasată din fiecare din cele opt grupe europene preliminare obţine calificarea la turneul final al Campionatului Mondial under 21, găzduit în 2015 de Brazilia.

Germania, campioana CE under 20, vicecampioana aceleiaşi competiţii, Suedia, şi campioana mondială en-titre, Danemarca, sunt calificate direct la turneul final.
Pentru celelalte opt locuri disponibile vor lupta 30 de echipe, între care şi România.

Campionatul Mondial din Brazilia va avea loc între 19 iulie şi 2 august.

Cele mai citite

O autoutilitară și un autotren au fost mistuite de flăcări în PTF Giurgiu-Ruse

O autoutilitară şi un autotren au ars marţi seară în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, din cauza unui scurtcircuit, conform agerpres.ro. ' ISU Giurgiu...

BEC ia măsuri împotriva celor care vor filma sau fotografia buletinul de vot

Biroul Electoral Central a adoptat marți, 4 iunie, o hotărâre privind unele măsuri de conștientizare a interdicției alegătorilor de a fotografia sau filma, prin...

Cătălina Drulă. Masculin, feminin sau nonbinar?

Ilustrație: Marian Avramescu România a ieșit de aproape 35 de ani din comunism, oficial, dar instituțiile statului încă mai prezintă reflexe specifice “Epocii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă