10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFrançois Hollande creşte în sondaje, după atentatul terorist de la Paris

François Hollande creşte în sondaje, după atentatul terorist de la Paris

Popularitatea preşedintelui François Hollande, aflată la cel mai scăzut nivel înainte de atentatele comise săptămâna trecută la Paris, a înregistrat o creştere de zece puncte procentuale într-o săptămână şi atinge 34% opinii favorabile, potrivit unui sondaj publicat sâmbătă, anunţă Mediafax.

Premierul Manuel Valls, ovaţionat marţi de către deputaţi în Adunarea Naţională, înregistrează şi el o creştere de nouă puncte şi-l devansează pe preşedinte, cu 44% opinii favorabile, potrivit unei anchete efectuate de către Institutul BVA pentru postul de telviziune i-Télé şi furnizorul de acces la Internet şi telefonie Orange.

"Peste" 65% dintre cei chestionaţi au o părere "proastă" sau "foarte proastă" faţă de şeful statului, faţă de 75% în decembrie şi 76% la 6 ianuarie, cu o zi înainte de atentatul de la Charlie Hebdo.

BVA afirmă că nu a difuzat ancheta din 6 ianuarie "având în vedere actualitatea tragică".

Cota şefului statului a amorsat o revenire de la jumătatea lui decembrie, după ce a tins către 20%, un nivel extrem de scăzut pentru locatarii de la Palatul Elysée.

 

Cele mai citite

Darius Olaru, după ce FCSB a primit trofeul de campioană: „Vom petrece cât ne țin picioarele”

După ce FCSB a primit oficial trofeul de campioană a Ligii 1, primul după o „secetă” de nouă ani, căpitanul formației roș-albastre, Darius Olaru,...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 12 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 12 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 12 mai...

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...
Ultima oră
Pe aceeași temă