8.9 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăLifestylePrețul trădării în fotbal: Jucător de la Anderlecht, decapitat într-un banner!

Prețul trădării în fotbal: Jucător de la Anderlecht, decapitat într-un banner!

Meciul din prima ligă belgiană, dintre Standard Liege și Anderlecht Bruxelles, a avut parte de un eveniment care arată încă o dată ce riscă jucătorii care trec de la o echipă la alta. Fostul căpitan al gazdelor a fost "pedepsit" cu un banner pe care el apărea decapitat.

Suporterii echipei Standard Liege s-au simțit trădați de trecerea lui Steven Defour, fost căpitan al echipei lor, la rivalii de la Anderlecht, astfel că au decis să se răzbune printr-un banner șocant. Banner-ul, de mari dimensiuni, îl reprezenta pe Defour, decapitat de către un bărbat mascat, cu o macetă în mână. Alături era scris mesajul "Red or dead" (Roşu sau mort), gest care a atras critici din toate părțile.

 "Banner de prost gust şi inacceptabil la Standard-Anderlecht. Nu există nimic în regulament referitor la astfel de situaţii, dar vom vedea ce se poate face", a fost reacția forului fotbalistic din această țară, postată pe Twitter.

Gestul este cu atât mai șocant, în contextul actelor terorist din ultima perioadă și a decapitărilor mai multor ostatici de către gruparea Statul Islamic.

Defour a jucat în meciul de duminică până în minutul 53, iar ostilitatea surpoterilor l-a afectat în mod vizibil, el la rândul său având câteva intervenții violente la balon, motiv pentru care fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene. În cele din urmă Standard Liege s-a impus cu scorul de 2-0.

Steven Defour a fost căpitan al echipei Standard Liege, alături de care a câştigat de două ori campionatul Belgiei, însă apoi a plecat la FC Porto, după care, din acest sezon, a revenit în Belgia pentru a semna cu Anderlecht. 

Trecerile fotbaliștilor de la o echipă la rivali este deseori condamnată de către suporteri. În Liga 1, ultimul exemplu de acest gen a fost transferarea lui Gabi Tamaș, fost dinamovist, de către Steaua, suporterii din Ștefan cel Mare criticându-l pe internațional pe rețelele de socializare. 

Cele mai citite

Un bărbat a fost accidentat mortal de un tren în Gara Ploiești Vest

Un bărbat a fost accidentat mortal de tren, marţi seară, în Gara Ploieşti Vest, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit agerpres.ro. Conform sursei...

Județul Bihor are o nouă destinație speologică și turistică

Județul Bihor are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai puțin de 30 de kilometri de Oradea: un circuit de cinci kilometri în comuna...

Un bărbat a fost accidentat mortal de un tren în Gara Ploiești Vest

Un bărbat a fost accidentat mortal de tren, marţi seară, în Gara Ploieşti Vest, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit agerpres.ro. Conform sursei...
Ultima oră
Pe aceeași temă