16.6 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialIohannis a avizat urmฤƒrirea penalฤƒ a lui Videanu

Iohannis a avizat urmฤƒrirea penalฤƒ a lui Videanu

Preศ™edintele Klaus Iohannis a aprobat, miercuri, cererea de urmฤƒrire penalฤƒ a fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu.

ศ˜eful statului a transmis ministrului Justiลฃiei cererea de urmฤƒrire penalฤƒ a domnului Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerลฃului ลŸi Mediului de afaceri, pentru a se proceda conform legii.

”Având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângฤƒ Înalta Curte de Casaลฃie ลŸi Justiลฃie nr. 261/C/2015, din data de 2 februarie 2015, privind formularea cererii de urmฤƒrire penalฤƒ faลฃฤƒ de domnul Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerลฃului ลŸi Mediului de afaceri ลŸi membru al Guvernului în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010”, se aratฤƒ în comunicatul de presฤƒ remis de Administraศ›ia Prezidenศ›ialฤƒ.

Citeศ™te ศ™i:VIDEO. Dosarul ROMGAZ: Adriean Videanu, audiat la DIICOT. Ce vorbea Videanu cu Ioan Niculae. Aviz FAVORABIL pentru urmฤƒrirea penalฤƒ în cazul lui Vosganian

”În temeiul dispoziลฃiilor Art. 109 alin. (2) teza întâi din Constituลฃia României, republicatฤƒ, Art. 12 ลŸi Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerialฤƒ, republicatฤƒ, cu modificฤƒrile ลŸi completฤƒrile ulterioare, având în vedere Decizia Curลฃii Constituลฃionale nr. 270/2008”, se mai precizeazฤƒ în comunicatul citat.

Totodatฤƒ, Parchetul de pe lângฤƒ Înalta Curte de Casaลฃie ลŸi Justiลฃie a fost înลŸtiinลฃat cu privire la formularea cererii de urmฤƒrire a domnului Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerลฃului ลŸi Mediului de afaceri.

Ministrul Videanu (în perioada decembrie 2008-septembrie 2010), prin memorandumuri, a continuat politica lui Vosganian de favorizare a afacerilor lui Ioan Niculae, susลฃine procurorul DIICOT. Probele în cazul lui Videanu sunt mai colorate, deoarece sunt interceptฤƒri telefonice, interceptฤƒri de sms-uri, care fac deliciul presei, cititorilor, telespectatorilor ลŸi au impact mult mai puternic decât niลŸte ordine seci, cu detalii tehnice, plicticoase, cuprinse în documente scrise.

Citeศ™te ศ™i:Adriean Videanu, reศ›inut în dosarul Alinei Bica. Politicianul a ieศ™it cu cฤƒtuศ™e din sediul DNA

Prima convorbire înregistratฤƒ dateazฤƒ din 26 februarie 2009, ora 12,21, cînd Niculae îi spune interlocutorului sฤƒu „Domnule ministru, dacฤƒ se dau banii se dau direct la agriculturฤƒ, nu la îngrฤƒsฤƒminte, asta e problema, nu suntem pe drumul cel bun”. Procurorul nu precizeazฤƒ, însฤƒ, cฤƒ interlocutorul ar fi Videanu.

Procurorul DIICOT îl acuzฤƒ pe Videanu cฤƒ deลŸi cunoลŸtea cuantumul datoriilor societฤƒลฃilor lui Niculae cฤƒtre ROMGAZ ลŸi TRANSGAZ, a susลฃinut în ลŸedinลฃa de guvern ( Guvernul Boc, din care fฤƒcea parte ลŸi Victor Ponta) continuarea acordฤƒrii discount-urile pentru gazele naturale producฤƒtorilor de îngrฤƒลŸฤƒminte pentru agriculturฤƒ.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Protest cu mii de oameni la Budapesta รฎn faศ›a sediului televiziunii de stat

Mii de cetฤƒศ›eni unguri au protestat รฎn faศ›a sediului televiziunii publice din Budapesta, cerรขnd un serviciu de presฤƒ independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ