11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFemeia din înregistrarea video, în care SI ameninţă Franţa, ar fi Hayat...

Femeia din înregistrarea video, în care SI ameninţă Franţa, ar fi Hayat Boumeddiene

Autorităţile franceze susţin că femeia din ultima înregistrare video, difuzată, marţi, de combatanţi islamişti vorbitori de limbă franceză, ar putea fi Hayat Boumeddiene, care ar fi ştiut despre atacul din 9 ianuarie de la magazinul evreiesc din Paris, a declarat pentru CNN o sursă apropiată anchetei, informează Mediafax.

"Autorităţile franceze investighează posibilitatea ca această femeie să fie Hayat Boumeddiene," a declarat sursa citată.

Soţul acesteia, Amedy Coulibaly, a ucis patru ostatici la 9 ianuarie la un magazin cu specific evreiesc din Paris. El a fost ucis de poliţie în operaţiunea de eliberare a ostaticilor.

Autorităţile o caută pe Boumeddiene, despre care se crede că s-ar afla în Siria. Ea şi Coulibaly erau căsătoriţi religios, dar căsătoria lor nu a fost recunoscută oficial de legea franceză.

Înregistrarea video prezintă un combatant al Statului Islamic, care lăuda atacatorii din Franţa şi cereracomiterea unor noi atentate. În imagini apare şi o femeie care stă alături de cel care vorbeşte, poartă uniformă de camuflaj şi ţine în mână o armă.

 

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă