27.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialEtichete de bronz pentru șase clustere din Transilvania

Etichete de bronz pentru șase clustere din Transilvania

Șase clustere din Transilvania de Nord au primit o certificare specială din cadrul Secretariatului European pentru Analiza Clusterelor de pe lângă Comisia Europeană. Este vorba de un titlu care atestă că toate cele șase clustere au început îmbunătățirea calității managementului, potrivit agrocluster.ro.

Clusterele care au primit această importantă distincție europeană sunt AgroTransilvania Cluster, Mobilier Transilvan, Cluj IT, iTechSylvania, Prelucrări Metalice Transilvania și Regional Agrofood.

În România, în total, 13 clustere au primit această certificare, din totalul celor 73 de astfel de structuri înregistrate la nivel național.

La nivelul Uniunii Europene, acordarea de astfel de distincții a început în anul 2010. 689 de clustere au primit eticheta Bronz, 7 au primit eticheta Argint, iar 47 au primit eticheta Aur.

Oportunitate pentru clusterele din Transilvania

„Acordarea acestei distincții ne onorează și certifică faptul că clusterul AgroTransilvania pășește cu hotărâre pe drumul care duce spre excelență”, a declarat directorul general al clusterului, Felix Arion.

„Rezultatul benchmarking-ului reprezintă recunoașterea Clusterului la nivel european conform clasificărilor specifice, însă presupune în mod special o responsabilizare, prin faptul că reflectă poziționarea clusterului în raport cu obiectivele strategice declarate pentru dezvoltarea socio-economică”, a declarat Alexandru Tulai, președintele Cluj IT Cluster.

Proiectul Agenției de Dezvoltare Regională de Nord-Vest prin care autoritățile europene au realizat evaluarea clusterelor se numește Clust­Ars (Benchmarking of Cluster Management Organizations Proiect Clust­Ars) și este un proiect cu finanțare europeană. 

 

Cele mai citite

“Ucigașul tăcut” din România. O persoană moare la fiecare 30 de minute

Fenomenul grav în România este reprezentat de mortalitatea cauzată de infarctul miocardic. O persoană moare la fiecare 30 de minute. Această problemă de sănătate...

Spațiul aerian al Suediei a fost încălcat de un avion militar rusesc, afirmă forțele armate

Un avion militar rusesc a fost întâmpinat de avioane de vânătoare suedeze după ce a încălcat pentru scurt timp spațiul aerian al Suediei, vineri,...

Apel pentru justiție în dosarele crimelor de genocid și fratricid din 22-30 decembrie 1989 și 13-15 iunie 1990

Următorul document se adresează președintelui României Klaus Iohannis, liderilor coaliției de guvernare Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, precum și ministrului Justiției Alina Gorghiu. Către Președintele României...
Ultima oră
Pe aceeași temă